fbpx

Merida Reydar fejvédő

OLYMPUS DIGITAL CAMERAA BikeFun által forgalmazott Merida fejvédők már több éve bizonyított, közkedvelt darabok, bár eddig döntően kiváló ár/érték arányuk, illetve a márkahűség miatt választották a hazai kerékpárosok. Az új Reydar modellel ez a kép némileg megváltozhat, hisz immár egy valódi prémium modell is szerepel a széles bukókínálatba, tömve fejlett technológiai megoldásokkal, mint például a dupla In-mold szerkezet vagy a 3D állítórendszer.

A Reydar egy teljesítmény-orientált, mindazonáltal univerzális felhasználásra tervezett, kiválóan szellőző, sportos, divatos prémium szintű bukósisakmodell. A 27 darab nagyméretű, az optimális szellőzés szempontjából elhelyezett szellőzőnyílás biztosítja a bőséges légáramlást. Az LW4D rögzítőrendszernek köszönhetően egyszerűen, kényelmesen a fejméretre és -formára igazítható, a sild pedig igény esetén könnyen felszerelhető vagy eltávolítható. A Reydar két színben kapható, így kerékpárod színvilágával is harmonizálható. Érdemes m egemlíteni, hogy az idei évtől a Multivan Merida Biking Team sisakszponzora ugyancsak a Merida lett…

reydar_15

Kiválóan működő 3D állíthatóság

Kézbe véve, a matt, gumírozott hatású, jó tapadást és fogást biztosító külső rögtön a jól csengő sisakmárkák csúcsszintű modelljeit juttatta eszünkbe, kidolgozása példaértékű, pontos, megjelenése is a prémium szintnek megfelelő. Felpróbálva meggyőződhettünk a fejlett állítórendszer működőképességéről, ráadásul örömmel nyugtáztuk, hogy az állítási intervallum megfelelően tág a tesztelő hosszúkás fejéhez, magas homlokához. Az állítógomb ugyancsak gumírozott, így kesztyűben is jól kezelhető, bár a szokásosnál határozottabb mozdulatot igényel. A Reydar belső szivacsozása minőségi hypoallergén textilváltozat, mindazonáltal véleményünk szerint lehetne egy kicsit vastagabb és nagyobb területen párnázott, így még kényelmesebb érintkező felületet biztosítana a rövid hajúaknak! Ezen felül már egy bogárháló hiányzik ahhoz, hogy középkategóriás árfekvés mellett „fullextrás”, minden igényt kielégítő kerékpáros sisak válhasson belőle a prémium kategóriában!
reydar_20

reydar_14Alkalmazott technológiák:
ISC (Internally Scooping Technology): Új gyártástechnológia alkalmazása a fejvédőgyártásban, ahol a belső légterelő/vezető nyílásokat megnagyobbítják, illetve minden felesleges anyagmennyiséget eltávolítanak a belső felületről. Az eredmény egy könnyebb és jobban szellőző fejvédő.

LW4D: Három dimenzióban állítható rögzítőrendszer, tehát a fejkörméret mellett a rögzítés magassága is tág határok közt állítható. A fejkörfogat 75%-án kapcsolódó rögzítési rendszer nagy biztonságot és komfortérzetet nyújt, az egyedülálló magasságállításnak köszönhetően pedig elegáns, kényelmes és könnyű viseletet biztosít.

Az állítórendszer tényleg praktikus és tág határok közt szabályozható...

Az állítórendszer tényleg praktikus és tág határok közt szabályozható…

Jellemzők:

 • prémium fejvédőmodell számos fejlett technikai megoldással
 • a legfejlettebb dupla (!) In-Mold gyártástechnológia
 • 27 nagyméretű, az optimális szellőzés szempontjából elhelyezett szellőzőnyílás
 • 3D Dial Fit rögzítés
 • osztott állítópánt könnyű kezeléssel
 • igény esetén levehető sild (napellenző)
 • hypoallergén „Cool” szivacsozás
 • komfortbetétek
 • unisize méretben (53–59 cm)
 • kétféle színben
 • 292 grammos (általunk mért) tömeg (katalógus szerint 288 g, tehát a minőség-ellenőrzés terén is jeles!)

Ajánlott fogyasztói ár: 22.900 Ft

További információ a forgalmazó honlapján

reydar_18

Idei évtől a Multivan Merida Biking Team sisakszponzora is a Merida lett…

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo