fbpx

Baddog Hovawart trekkingkerékpár

A magas színvonalú trekkingkerékpár ma még inkább a Lajtától nyugatra népszerű kategória, de a BADBIKE Baddog sorozátában szereplő Hovawart sokat tehet annak érdekében, hogy hazánkban is egyre több kerékpáros felismerje: a minőség a mindennapos használatban is “kifizetődik”!

hovawart_1
Ifjú magyar kerékpármárkánk gondol azokra, akik nem országúti versenyekre készülnek, illetve nem úttalan ösvényeken száguldoznak. Nekik készül a most bemutatásra kerülő, magas technikai színvonalú, prémium felszereltséggel rendelkező Baddog Hovawart trekkingkerékpár. A többek közt a Haibike és a Lapierre nemzetközi márkákat is előállító BADBIKE kínálatában a Baddog Hovawart egy gazdagon felszerelt, megbízható, kényelmes de mégis fürge modell, ideális partner városi közlekedéshez, túrázáshoz, kiránduláshoz, bevásárláshoz vagy akár testedzéshez. Elegáns és praktikus – tömören így jellemezhetnénk a Baddog Hovawart trekkingmodellt. A 6061-es aluötvözetből hydroforming eljárással készült, fejlett alumínium váz méltó a Shimano Deore XT váltó- és meghajtásrendszerhez, az ugyancsak Shimano XT hidraulikus tárcsafékrendszer pedig rendkívül erős, de mégis finom, jól modulálható fékhatást tesz lehetővé. A gyártó nem spórolt az alkatrészválasztás terén: homogén XT-szettet kapunk, annak minden elemével, ahogy a japán óriás mérnökei a rendszert megálmodták!

hovawart_4Ilyen szintű alkatrészekkel csodálatosan működő, megbízható, tartós kerékpár. A Baddog Hovawart másik vonzereje a gazdag felszereltség. A kiegészítők terén egyértelműen nem takarékoskodott a BADBIKE: minőségi integrált AXA világításrendszer, sárvédő, csomagtartó, kitámasztó és nadrágszárvédő jár hozzá alapfelszereltségként. Továbbá a kényelemre is nagy figyelmet fordítottak: kategóriájának legjobbjaként emlegetett Suntour NCX teleszkópvillát, komfortos markolatot, illetve rugós nyeregszár-felfüggesztést is kapunk, amely megfelelően kompenzálja hazai szilárd burkolatú utak nem éppen makulátlan állapotát. Az állítható magasságú és dőlésszögű kormányszárral pedig könnyedén testre szabhatjuk a kormányhelyzetet. Így azonos kerékpáros esetében több felhasználásra tehetjük alkalmassá a gépet, emellett különböző felhasználók pillanatok alatt kényelembe helyezhetik magukat a Baddog Hovawart nyergében.

hovawart_3A kiváló abroncsnak és minőségi agyszettnek köszönhetően erős, tartós kerékszettet kapunk, így a kerékpár akár csomagos túrázásra is bőven megfelel. Továbbá a megbízható és költségtakarékos Shimano agydinamónak köszönhetően soha nem kell a világításrendszert tölteni, vagy abban elemet cseréni. Az erős, strapabíró keréken feszülő Schwalbe Marathon Plus köpenyek 38 mm szélességben pedig kényelmes de mégis hatékony haladást tesznek lehetővé. A német márka eme modellje méltán híres tartósságáról, megbízhatóságáról is: nem egy kontinensátszelő túrát abszolváltak már ezzel a modellel, így panasz biztos nem lesz rá. Az oldalsó fényvisszaverő csík pedig a Hovawart alapfelszereltségét képző kiváló világításrendszert egészíti ki oldalsó láthatósággal a biztonság növelése érdekében.

A trekking-jellegű kerékpárokhoz ideális választás a Suntour eme fejlett telója, a trekkingkerékpárokhoz speciálisan kifejlesztett Shimano Deore XT 10-fokozatú váltó- és fékrendszer széles áttételezése, finom működése ideális egy többfunkciós kerékpár esetében. Csomagos túráknál mindenképpen jól jön, hogy alacsony áttételfokozatok is rendelkezésre állnak. A megterhelt kerékpárt hatékonyan meg kell tudni állítani, amit érdemes a Shimano többszörös tesztgyőztes Deore XT hidraulikus fékrendszerre bízni. Aki pontos működésű, tartós és kényelmes „mindenes” gépet szeretne, amivel gondtalan a kerékpározás, tekintse meg a Badbike Hovawart modellt a hazai kerékpár-kereskedésekben!

hovawart_5Műszaki adatok:

 • váz: 6061 sorozatszámú ötvözött alumínium
 • vázméret: 48/52/56 cm
 • kerékméret: 28″
 • villa: Suntour NCX D LO
 • fokozatszám: 30
 • hátsó váltó: Shimano Deore XT, 10 fokozat
 • első váltó: Shimano Deore XT, 10 fokozat
 • váltókar: Shimano Deore XT, 10 fokozat
 • hajtómű: Shimano Deore XT, láncborítással
 • fékek: Shimano Deore XT IceTech
 • gumiköpeny: Schwalbe Marathon Plus
 • abroncs: Rodi Excalibur 2
 • első kerékagy: Shimano agydinamó
 • nyereg: Selle Italia FLX Gent
 • nyeregszár: felfüggesztéses
 • baddogkormányszár: Satori UP2, állítható dőlésszög
 • kormány: 680 mm
 • világításrendszer: AXA
 • kiegészítő: csomagtartó, sárvédő, láncborítás, kitámasztó és integrált világítás

Ajánlott fogyasztói ár: 379 000 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

hovawart_2

A Badbike az ország számos pontján megtalálható!

A Badbike az ország számos pontján megtalálható!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo