fbpx

Badcat Nebelung 8G városi kerékpár

Az utóbbi időben a technika nagy léptékű fejlődése az adott felhasználás igényei szerint kifejlesztett kerékpártípusokat hozott létre. A most bemutatott BADBIKE Nebelung a fennálló tendencia mintaszerű ellenpéldája, az elbizonytalanodott kerékpárvásárló mégis talál olyan típust, amely nemes egyszerűséggel mindennapi használathoz tervezett!

nebelung_1
A többek közt a Lapierre, Haibike és Winora márkanevű kerékpárokat előállító hazai Accell Hunland BADBIKE márkája nem véletlenül helyezi a trekking, cross és a városi kerékpárokat előtérbe: ezek képviselik a bicajozás eszenciáját, értelmét. Az utóbbi kategória strapabíró, megbízható modelljei egyértelműen a mindennapi közlekedéshez készülnek, például munkába járáshoz, bevásárláshoz, ügyintézéshez és minden egyéb rövid távolságú helyváltoztatáshoz. A városi forgalomban ezekhez nem célszerű gépjárművet használni, a gyalogos közlekedés pedig kétségtelenül lassabb, és a csomagok cipelése sem megoldott. A tömegközlekedés – nálunk legalábbis – lassú, kényelmetlen, drága, és sok „talpalást” feltételez.

nebelung_3A széles BADBIKE kerékpárkínálaton belül a Badcat sorozat döntően hölgyek számára tervezett modelleket tartalmaz, a Nebelung egy ritka macskafajtáról kapta nevét, amelynek jelentése “a köd teremtménye”. Találó, mivel a vázat jól eltalált, kecses vonalak jellemzik, emellett nemcsak hölgyek számára nyújt ideális megoldást. A mélyen ejtett, megerősített váz más esetben is hasznosnak bizonyulhat: például az idősek már nem rendelkeznek teljes mozgásszabadsággal, sok esetben nem esik jól átlépni a magasan futó vázcsövet: kényelmesebb és biztonságosabb, ha le- és felszálláskor kisebbet kell a lábon lendíteni. És ha a funkcionalitást bővítve a Nebelung-ra gyerekülést szerelünk, az egyszerű átlépés biztonságosabb megállást, leszállást, majd elindulást tesz lehetővé. Persze a ruhaviselet terén is nagyobb szabadságot nyújt az ejtett felsőcsöves kialakítás, kiváltképp ha az olyan alacsony, mint ebben az esetben!

Eme vérbeli városi modellnek Saluki 8G [http://bad-bike.hu/hu/city-bike/26-saluki-8g.html] néven létezik „férfivázas” változata is, amely fokozott stabilitást biztosít, jobban terhelhető, akár csomagos többnapos túrázás vagy a „nagybevásárlás” is a tarsolyában van, továbbá „testesebb” vázméretben is elérhető. Emellett mindkét váztípus kapható egyszerűbb Shimano Nexus 3 agyváltóval, természetesen kedvezőbb árszinten. [http://bad-bike.hu/hu/city-bike/23-nebelung-3g.html] Az összes agyváltós városi modell teljes láncborítást alkalmaz, így ruhánk a lánctól nem koszolódik.

nebelung_2A Neubelung számos megerősítéssel rendelkező váza 6061-es sorozatszámú hőkezelt alumínium-ötvözetből készül, a kategóriájában jó teljesítményt nyújtó RST rugósvillával kiegészítve. A kerékméret természetesen a típushoz leginkább alkalmas „haladós”, a városi utak nem éppen makulátlan minőségével könnyedén megbirkózó 28”-os típus. A jól megválogatott alkatrészek a megbízhatóságot és az alacsony karbantartás-igényt helyezik előtérbe, kiváltképp a Shimano Nexus 8 agyváltó, amely mind a pontosság, mind széles áttételtartomány terén etalonnak tekinthető. A minőségi Rubena gumiköpenyek, a kényelmes Selle Royal nyereg és a Shimano agydinamóval működtetett AXA világításrendszer pedig valódi luxusfelszereltség az árkategóriában.

baddogA kontraféket is tartalmazó agyváltó a városi közlekedéshez különösen kívánatos: az igényes alumínium házú Nexus 8G az egyik legjobb a „műfajban”, köszönhetően részben a fokozatváltás-támogató mechanikának, amely kisebb fokozatugrások és széles áttételtartomány mellett biztosítja a finom váltást. Ezt egészíti ki a minimális belső ellenállás, a kiváló labirintus-tömités és a strapabíró konstrukció. Évekig zavarmentes működést élvezhetünk, ráadásul bármilyen időjárásban, akár nagyobb terhelés mellett is.

A Nexus 8G agyváltó belső szerkezete

A Nexus 8G agyváltó belső szerkezete

Műszaki adatok:

 • váz: 6061 sorozatszámú ötvözött alumínium
 • vázméret: 43/46 cm
 • kerékméret: 28″
 • villa: RST Neon
 • fokozatszám: 8
 • hátsó váltó: Shimano Nexus, 8 fokozat
 • váltókar: Shimano Nexus, 8 fokozat
 • hajtómű: Wheeltop SPFH-Y 38T teljes láncborítással
 • fékek: hátul kontrafék, elől Miranda Elegance V-fék
 • gumiköpeny: Rubena V81 Shield
 • abroncs: Rigida X-Star
 • első kerékagy: Shimano agydinamó
 • nyereg: Selle Royal Lookin
 • kormányszár: Lee Chi
 • kormány: HL 635 mm
 • világításrendszer: AXA
 • kiegészítő: csomagtartó, sárvédő, láncborítás, integrált világítás

Ajánlott fogyasztói ár: 149 900 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

A Badbike az ország számos pontján megtalálható!

A Badbike az ország számos pontján megtalálható!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo