fbpx

ABUS Hyban+ városi fejvédő

Az ABUS kiemelt figyelmet fordít a városban közlekedőkre, számos fejvédőt kínál kifejezetten nekik, közülük az egyik legkedveltebb modellt, a Hyban-t, 2017-re pedelec-ekhez továbbfejlesztette és így jött létre a Hyban+. Minden remek tulajdonságát megőrizte az elődnek és a sild helyett egy erős, ütésálló szemvédőt kapott a német gyártótól, mellyel kifejezetten extravagáns megjelenése lett.

Abus_Hyban+

Különleges felépítésű fejvédő a Hyban+, lényegében egy jól szellőző és egy mindent kibíró görkoris sisak kombinációja. A védelmi rendszerét az utóbbitól örökölte, a belső EPS habon egy kemény ABS héj helyezkedik el, mely ellenállóbb, mint a hagyományos In-Mold szerkezet vékony héjrétege. Tömegben sem sokkal nehezebb, de a fokozott biztonságnak ára van, ezenkívül városi használat során nem feltétlenül a tömeg az elsődleges szempont.

Abus_Hyban+

A “plusz” a fejvédőn az új, állítható, nagy méretű, ütésálló szemvédő, mely tökéletesen megóvja szemünket a menetszéltől és a rovaroktól, szögben fokozatmentesen mozgatható, fejtartásunkhoz és arcunkhoz pontosan beállítható. Innentől nem jelent gondot, ha otthon hagytuk a napszemüvegünket, mert már nincs szükségünk rá, ha a Hyban+ van a fejünkön.

Abus_Hyban+

A városi fejvédőkön is elengedhetetlen a megfelelő szellőzés, ez nem csak az országútisok és montisok kiváltsága, bár többnyire azért elmaradnak a jobb országúti modellektől, de mindenképpen szükség van nagy mennyiségű szellőzőnyílásra vagy egyedi szellőző rendszerre. Az ABUS a Hyban+-nál az előbbi megoldást választotta, pontosan megtervezett 13 első és 5 hátsó nyílás felel fejünk optimális hűtéséért. Minden részletre ügyelve a szivacsokból is minőségi darabokat választott a német gyártó a sisakba, az izzadtságot remekül felszívják, gyorsan száradnak és természetesen kivehetőek, moshatóak, cserélhetőek.

Abus_Hyban+

A pontos illeszkedésért a Zoom Evo Easy fejméret állító rendszer felel, mellyel a tarkón kényelmesen, egy kézzel, a tekerőgomb segítségével tudjuk állítani a rögzítő keret méretét. A pántokra is gondos figyelmet fordított a gyártó a Hyban+ tervezésekor, puha, bőrbarát anyagból vannak és könnyedén méretre tudjuk állítani őket a mesterien kialakított pántcsatoknak köszönhetően. Állcsatból is egy különleges darab található a sisakon, mely mágneses elven záródik, személy szerint én sokkal jobban szeretem ezt a megoldást, mint a hagyományosat, egyszerűbben nyitható, zárható. Ráadásul még egy szivacs is került az állcsat mellé, ezzel nullára csökkentve, hogy véletlenül becsípjük a bőrünket a fejvédő becsatolása közben, mindenre gondolt az ABUS.

Abus_Hyban+

Biztonságunk érdekében fényvisszaverő matricákat is helyezett el a Hyban+-on a gyártó, ha véletlenül lemerülne az elem a fejvédőn található hátsó lámpában. Igen, a sisak hátulján egy 180 fokban látható 4 funkciós 6 ledes lámpa található, mely kitűnő láthatóságot biztosít esti, éjszakai kerékpározás során.

Abus_Hyban+

A Hyban+ kitűnő választás városi használatra, erős, kényelmes, jól szellőzik és megjelenésének köszönhetően garantáltan megnézik benne az embert utcán. Kell ennél több?

JELLEMZŐK:
>Kifejezetten pedelec használatra tervezett fejvédő
>Zoom Evo Easy – fejméret állító rendszer
>18 szellőzőnyílás
>ABS kemény héjú technológia
>Nagyméretű ütésálló szemvédő a menetszél és a rovarok ellen
>Optimális szellőzés városi használatra
>Kivehető, mosható szivacsok a maximális kényelemért
>Puha pántok
>Könnyen állítható pántcsatok
>Védőszivacs az állcsaton
>Mágneses állcsat
>Fényvisszaverő elemek
>Nagy méterű, 180 fokban látható led hátsó világítás
>2 méretben: M (52-58cm), L (56-63cm)
>3 színben

Ajánlott fogyasztói ár: 35 240 Ft (Az alap Hyban 18 000-20 000 Ft színtől függően).

További információ a forgalmazó és a gyártó honlapján
https://www.pacificcycles.hu/index.php/termekek/abus-0/kerekparos-sisakok-02013-12-21/varosi-0.html
https://www.abus.com/eng/Mobile-Security/Bike-Safety-and-Security/Helmets/Urban/Hyban4

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo