fbpx

ABUS Bordo kerékpárzárak

A kiváló zárairól és egyéb biztonságtechnikai termékeiről széles körben ismert német ABUS kerékpár-specifikus kínálata is maga megtölt egy 230 oldalas katalógust, amelyben visszaköszön számos szeretett és bevált, sok esetben díjnyertes termék. 2015-re számos új fejlesztés is napvilágot látott: eme bemutatónkban a BORDO zárcsalád fejlesztéseivel foglalkozunk.

A zár praktikus használata is fontos tényező: az ABUS mérnökei néhány évvel ezelőtt egy innovatív, számos szakmai díjat kiérdemlő innovatív hajtogatós modellel álltak elő, amely Bordo név alatt került forgalomba. A típuscsalád fő előnye a kis helyigény (akár egy táska mélyén vagy zsebben is elfér), a praktikus használat, amely ötvözi a spirálzár tulajdonságait az U-lakatok biztonságával. A tavaly bemutatott uGrip Bordo többek közt a RedDot Design díjat is kiérdemelte.

Az ABUS Bordo zárcsalád egyre több színvariációban elérhető!

Az ABUS Bordo zárcsalád egyre több színvariációban elérhető: az uGRIP Bordo például lime árnyalatban is!

Az ABUS 2015-re természetesen a sikertől megmámorosodva nem hagyott fel a fejlesztésekkel, idén már számos tagot számlál a Bordo zárcsalád az egyik legnagyobb biztonsági besorolással rendelkező Bordo X Plus-tól, a több színben elérhető klasszikus Bordón keresztül a rendkívül könnyű és kis méretre összehajtható Bordo Lite-ig. A nemcsak színvilágban de funkcionalitásban is színes Bordo modellek között mindenki megtalálja az igényeinek és pénztárcájának megfelelőt.

Kétségtelenül az egyik legnépszerűbb Bordo-változat a 6000-es típus, amely most már “duplaszettben” is elérhető, amely két azonos zárat, illetve 4 db azonos kulcsot tartalmaz. Ebben a kiszerelésben nemcsak a valamelyest kedvezőbb ár a vonzó, hanem az összekapcsolhatóság, amely révén a 90 cm-es helyett egyetlen 180 cm-es zárral is rendelkezünk, továbbá az egyforma kulcsok és zárak által nyújtotta – a kerékpáros életét igencsak megkönnyítő – lehetőség. Gondoljunk bele: soha nem kell azon gondolkodni, hogy a családban éppen ki melyik zárat viszi el melyik kulccsal!

Praktikus a dupla, és nemcsak az árkedvezmény miatt!

Praktikus a dupla, és nemcsak az árkedvezmény miatt!

A Bordo 6000-es modell jellemzői:

 • 5 mm-es edzett acél “lamellák”
 • speciális kialakítású edzett acél szegecsek
 • magas minőségi szintet képviselő edzett acél zárszerkezet
 • puha, 3-rétegű gumírozás a kerékpár védelme érdekében
 • rendkívül kis méretre összehajtható szerkezet
 • 75, illetve 90 cm-es kihajtható hossz
 • 1030-1220 grammos tömeg
 • 10-es biztonsági besorolása
 • védőtok is jár hozzá
 • 3-féle színben (fekete, piros és fehér)

[divider scroll_text=”ABUS Bordo kerékpárzárak”]
A Bordo X-Plus Granit (6500-as) modell a veszélyeztetett környékeken való lezárást célozza meg, biztonsági besorolása 15-ös, azaz a már az ABUS szigorú skáláján is legmagasabb szintűnek számít. Újdonság az idei évre, hogy a zár “háza” megújult, dizájnos, illetve hatásosabb védelmet nyújtó szilikon alapanyagból készül. A 6000-es modellhez képest az edzett acél lamellák a 6500-ösnél vastagabbak (5,5 mm), a szegecsek fűrészelhetetlenek, a zárszerkezet pedig még nagyobb védelmet nyújt a “manupulációval” szemben. A kulcs utánrendelése kizárólag az ABUS kódkártyán lévő szériaszámmal lehetséges, különben másolásmentes, egyedi kialakítású. Praktikus részletmegoldás, hogy az egyik mellékelt kulcs LED-világítással rendelkezik. A zár és a “szilikonház” is 3-féle színben kapható. Ez a lakattípus is rendelhető „kétféle lakat egy kulccsal nyitható” verzióban, így több lakatot lehet használni egy kulccsal, illetve kulcskóddal.

Új szilikontok a 6500-as csúcsmodell számára!

Új szilikontok a 6500-as csúcsmodell számára!

Mind 6000-es mind a 6500 modell számtalan nemzetközi díjat zsebelt be, felsorolni sem lenne könnyű az összeset, emellett a legtöbb biztosító cég a legmagasabb védelmi szintű kategóriába sorolja, azaz ha ezek egyikével zárjuk le (a náluk biztosított) kerékpárunk, számíthatunk a kártérítésre!

Ajánlott fogyasztói árak:

 • uGRIP Bordo: 16.416 Ft.
 • Bordo 6000: 26.148 Ft-tól.
 • Bordo X-Plus Granit 6500: 36.014 Ft.
 • Bordo 6000 dupla szett (90+90 cm): 51.508 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján
Video-ismertető itt látható
Az ABUS kerékpárzárak megvásárolhatók a keresőoldal segítségével

ABUS-történet dióhéjban:
August Bremicker 1924-ben alapította a vállalkozást, rendhagyó módon a cég azóta is a család tulajdonában van, modernizálva de egyben megtartva a kijelölt irányt, amelyet az alapító így foglalt össze: „A biztonság a minőségből fakad.” Tehát ha azt szeretnéd, hogy felügyelet nélkül lezárt kerékpárod akkor is ott legyen, amikor érte mész, a német székhelyű gyártó modelljei biztos választásnak számítanak. A zárakhoz felhasznált alapanyag Svájcból érkezik: a legjobb minőségben kizárólag az alpesi országban képesek speciális acél ötvözeteket előállítani. Ezek az ABUS gyáregységében különleges kezeléseken mennek át, az eljárás 100%-ban üzleti titkot képez.

Az Eurobike-on megbizonyosodhattunk arról, hogy a Bordo zárcsalád nemcsak praktikus, de tetszetős is!

Az Eurobike-on megbizonyosodhattunk arról, hogy a Bordo zárcsalád nemcsak praktikus, de tetszetős is!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo