fbpx

Wiggins nem küzd többet a sárga trikóért?

A címvédő Bradley Wiggins úgy véli, többet nem indul a Tour de France országúti kerékpáros körversenyen azután, hogy idén sérülése miatt kénytelen kihagyni a viadalt.

„Számomra mindig az volt a legfontosabb, hogy Tourt nyerjek. Ezt elértem. Büszke vagyok rá, de ha őszinte akarok lenni, nem hiszem, hogy még egyszer úgy fel tudnék készülni rá, mint tavaly tettem” – mondta a 33 éves kerekes a Guardian-nak.

Bradley Wiggins

Bradley Wiggins

Wiggins arról is beszélt, hogy időközben csapattársa, Chris Froome sokat fejlődött, teljesítménye alapján szerinte a tavaly mögötte második honfitársa az idei francia viadal esélyese. Hozzátette, ha Froome-nak sikerül nyernie, akkor teljesen természetes, hogy ő lesz az istálló első számú embere a jövőben.

A londoni olimpián egyéni időfutamban aranyérmes versenyző május végén jelentette be, hogy térdsérülése és betegsége miatt idén kihagyja a Tourt. Korábban Wiggins a Giro d’Italiát a 13. szakasz előtt mellkasi problémák miatt feladta. Wiggins a július végén kezdődő lengyel körversenyt célozta meg, továbbá a brit körverseny lesznek a fontos felkészülési állomások az időfutam világbajnokságra.

A britek klasszisa legközelebb a július 27-én kezdődő Lengyel Körversenyen szerepel, míg az évad utolsó harmadában a Brit Körverseny és a Világbajnokság lesznek a céljai.

Tour de France híreink idén külön rovatban jelennek meg, amely a főoldalról a menüsorból és a jobb oldali képváltóból is elérhető!

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo