fbpx

Hosszú verseny lesz, bármi történhet – Nyilatkoznak a szivárványtrikóra pályázók

Kevesebb, mint egy nap és kezdődik az elit férfiak országúti mezőnyversenye Firenzében.  A fogadóirodák Cancellara győzelmére tennének, lássuk azonban ők maguk hogyan látják az esélyeiket.

Tegnap az U23-asoknál bebizonyosodott, hogy bár a pálya nem lett könnyebb, mint ahogyan azt előzetesen vártuk, mégis olyan a karakterisztikája, amely inkább a klasszikus menőknek kedvez. Kreuziger, Rodriguez, Valverde, Moreno, Cancellara, Sagan és a címvédő Gilbert mind az esélyesek között van. A cseh sajnos kiesett a játékból fáradtságra hivatkozva, így neki ezzel véget is ért a szezon, de lássuk, hogyan vélekednek ők maguk a holnapi versenyről:

Gilbert győz (Fotó: Stefano Sirotti)

Gilbert győz (Fotó: Stefano Sirotti)

„Nagyon motivált vagyok, de nem én vagyok a legnagyobb esélyes. Megpróbálom a legtöbbet kihozni ebből a szituációból. A pálya nagyon nehéz, lehetetlen megmondani hol fog eldőlni a verseny. A körpálya nagy részén új aszfalt van, ami még inkább veszélyessé teheti a szituációt eső esetén. „– mondta a Vueltán szakaszt nyerő Gilbert, aki még Evanst említette meg esélyesként (a többieken felül), mivel hasonló a pálya, mint amikor az ausztrál nyerte a VB-t 2009-ben.

PIC356221S

Fotó: Stefano Sirotti / sirotti.it

„Mindenki a Via Salviati-ról beszél. Nehéz, de csak 90 másodperces. Meglátjuk mi történik a versenyen…” – elmélkedett a klasszikuskirály Cancellara, majd hozzátette, hogy a címvédőt tartja a legesélyesebbnek, míg Pozzatoval és Sagannal nem számol komolyabban. „Sagan Amerikában versenyzett, így nem hiszem, hogy megvan a megfelelő kilométer a lábában. Továbbra is úgy gondolom, hogy a Vuelta a legjobb felkészülés a világbajnokságra, 16 szakaszt fullgázon nyomtam végig. A spanyolok jók lehetnek, ha képesek összedolgozni.”

Wheelie a Champs Elysees-n

Wheelie a Champs Elysees-n

„Fiatal vagyok és kemény Tourom volt. Megnyertem a zöld trikót, elindulni a Vueltán túl sok lett volna.” – válaszolt a szlovák – „Jól szeretnék szerepelni, de nincs túl jó csapatom. Szerencsére is szükség lesz a győzelemhez.” – utalt Sagan arra, hogy Szlovákia csak 6 versenyzőt delegálhatott a mezőnyversenyre.

Vuelta-a-Espana-2012-Valverde_Purito_Contador

A spanyol válogatott élére Valverde került, tehát papíron érte dolgozik majd Contador, Moreno és Rodriguez is, csak nehogy Cancellaranak legyen igaza…

Ismét feltűnik a magyar mez is, ezúttal Kusztor Péternek szurkolhattunk, aki elárulta, hogy nem szeretne szökésre vállalkozni, a főmezőnnyel tartva szeretne minél szebb eredményt elérni.

Egy dolog biztos. Aki holnap nyerni szeretne, meglehetősen kemény meló vár rá: 272 kilométer, 10 Fiesole mászás és valószínűleg eső várható az elit férfiak mezőnyversenyén, melyet 10 órától követhetünk majd figyelemmel.

Kövesd a világbajnokságot a Bikemag.hu külön rovatában: KATTINTS IDE!

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo