fbpx

Scarponié a Giro d’Italia rózsaszínű trikója

Ha kedvezően alakulnak a dolgok az olasz Michele Scarponi történelmet írhat: egy hónapon belül nyerheti el két Giro d’Italia rózsaszínű trikóját, ma ugyanis az olasz körversenyt rendező RCS Sport igazgatója, Michele Acquarone hivatalosan is átadta a Lampre versenyzőjének a 2011-es győzelmi trófeát, miután Alberto Contadort megfosztották címétől doppingügye után.

Scarponi a szombaton rajtoló körversenyen ennek megfelelően egyes rajtszámmal indul, s természetesen a „címvédés” a cél. Ebben honfitársa, a kétszeres győztes Ivan Basso akadályozhatja meg elsősorban, de számolni kell a topfavoritok között a katalán Joaquim Rodriguezzel is, amennyiben a Giróra hegyezte formáját, vagy a további apró termetű olasz és dél amerikai hegyi manókkal, José Rujanóval, Domenico Pozzovivóval, Emanuelle Sellával…

Örülök az elismerésnek, de természetesen az a célom, hogy versenyben nyerjem meg a Maglia Rosa-t. Sok esélyes van azonban idén, akik győzhetnek, vagy dobogóra állhatnak. Ez komolyan befolyásolhatja a verseny alakulását az elején, nehéz lesz kontrollálni az eseményeket. Én jó formában vagyok, és ez csak javulni fog. Damiano Cunego nem riválisom a csapatban, taktikailag ez előny a többiekkel szemben. – nyilatkozta a Lampre kapitánya.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo