fbpx

Tour de France: Frank Schleck nem doppingolt, “megmérgezték” (frissítés)

A luxemburgi Frank Schleck számára nem hozott szerencsét a Tour de France 13. szakasza, ugyanis a július 14-én levett vizeletmintájában Xipamid, egy tiltott vízhajtó nyomaira bukkantak. (Tegnap óta a Radio Shack kerekese is előadta saját verzióját, ami cikkünk végén olvasható.)

A vízhajtó és vérnyomás csökkentő Xipamid kimutatásáért nem jár automatikus felfüggesztés, de a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) közleményében hangsúlyozta, hogy bíznak benne, csapata megteszi majd a szükséges lépéseket…

A Radio Shack ennek megfelelően bejelentette, hogy Schleck nem áll rajthoz a Tour de France holnapi szakaszán. Indoklásukban szerepelt többek között, hogy a Xipamid nem szerepel a csapat által használt gyógyszerek, táplálékkiegészítők hatóanyagai között, így tisztázatlan, hogy került versenyzőjük szervezetébe. A Radio Shack részéről készek a továbbiakban együttműködni a hatóságokkal.

Frank Schleck neve korábban a jól ismert Operación Puerto ügyben merült fel, a Fuentes doktornak utalt pénzösszegek kapcsán, de akkor nem szankcionálták végül. A luxemburgi bringás közleményében így kommentálta a pozitív eredményt:

„Az UCI részéről értesítettek, hogy tiltott szert találtak a július 14-ei doppingkontroll során levett vizeletmintámban.

Kategorikusan cáfolom, hogy bármilyen tiltott anyagot fogyasztottam volna. Ezért nem tudok semmiféle magyarázattal szolgálni az ellenőrzés eredményére vonatkozólag, így feltétlenül élni akarok a jogommal a B-minta vizsgálatát illetően. Ha az újabb analízis is megerősíti az eredményt, akkor panaszt fogok tenni ismeretlenek ellen, mérgezés miatt.

Frank Schleck – Pau, Július 17.”

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért, tovább lépve elfogadod a cookie-k használatát. Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.
Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért, tovább lépve elfogadod a cookie-k használatát. Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.