fbpx

A Giro d’Italia első három napjáról Sipivel

Az Eurosport közvetítések szakkommentátorával, Sipivel, azaz Sipos Jánossal értékeltük a Giro d’Italia pihenőnapján az Olasz Körverseny háromnapos dániai felvonásának történéseit.

– Mit gondolsz a tegnapi bukásról?

Sipos János

– Szerintem Ferrarit úgy büntették, ahogy én az adásban is elmondtam, megérdemelte, legközelebb ilyenért ki kell zárni! Úgy mint a repülőversenyen, nem szabad a másik versenyzőt az haladásában gátolni, keresztezni.

– Három nap után – tudom, sokat nem lehet levonni – mégis milyen benyomásaid vannak a mezőnyről, kik lehetnek a legfőbb esélyesek, ki nyerhet? Kinek drukkolsz?

– Szerintem erős a mezőny, talán azért, mert nincs kimondott esélyes, sok egyforma képességű van a mezőnyben. Bassón látszik, hogy rutinosan vigyáz mindenre, Scarponi megnyugodhat, ő most a legjobb a hegyeken, ráadásul ő nem szereti, ha van nála jobb hegyimenő a mezőnyben. Milánó még nagyon messze van. Kérdés Cunego mennyire tartja be a csapatutasításokat, ő szeret a saját feje után menni. Frank Schleck nincs formában, de belejöhet… Kreuziger nem nyerő ember, bár most jó formában van. Hivatalból nem szurkolok senkinek, egy riporternek nem szabad elfogultnak lenni.

– Mi fog dönteni az idei versenyen egyik vagy másik esélyes javára?

– A Giro a végelszámolásnál a legjobb 5-6 kerekes között a 20. szakaszon dől el, a milánói időfutam lesz a ráadás. A kisebb hegyi befutókon ki fog alakulni az élboly az összetettben, de mondom a 20. és 21. szakasz fog dönteni. Jó verseny lesz, és nem szabad lebecsülni a kisebb hegyeket sem, mert ha nagy a tempó, ott is lehet nagy hátrányba kerülni!

– Az eddigi három nap során mi volt a legemlékezetesebb számodra?

– Sok emlékezetes dolog nem történt, mert Dánia olyan mint a dánok, hűvös és unalmas… Már várom az olasz részt,a mi holnap kezdődik a veronai csapatidőfutammal. Azzal együtt próbálkoztak a dánok egy kis színesítéssel, de nem nagyon volt eredeti ötletük.

Giro d’Italia 2012: az útvonal, szakaszok, szintrajzok, emelkedők bontása – KATTINTSON IDE!

A Giro d’Italia főszereplői, csapatokra bontva – KATTINTSON IDE!

Az 1. szakasz összefoglalója

A 2. szakasz összefoglalója

A 3. szakasz összefoglalója

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások