fbpx

A Giro d’Italia döntő hete előtt Sipivel

A Dolomitok vízválasztó emelkedői előtt az Eurosport közvetítések szakkommentátorával, Sipivel, azaz Sipos Jánossal értékeltük a Giro d’Italia pihenőnapján az Olasz Körverseny  történéseit:

Sipos János

– Legtöbben nyilván arra kíváncsiak, mire számítasz a harmadik héten, kiket vársz a dobogóra, az eddigiek alapján azért már lehet tippelni, ki nyerheti a Girót…

– Sok érdekes eredmény született az elmúlt héten, de az utolsó hét lesz a legnehezebb. Szerintem Rodriguez élete legjobb formájában van, és most lehet esélye a végső győzelemre is. Scarponi eddig nem sokat mutatott, tőle sokkal többet várok a képességei alapján. Basso sajnos lassúnak tűnik, de biztos pont a mezőnyben. Ahhoz, hogy nyerjen többet kell tennie. Meglepetés lehet a kolumbiai Montoya, aki a surranópályán bekerülhet az első háromba. A kanadai Hesjedal top 10-es versenyző, ráadásul nincs csapata. Az utolsó időfutamra ne várjon, mert a hegyimenők általában arra feltámadnak, lásd pl. Pantani. Szerintem tehát Rodriguez, Scarponi, Basso, Montoya kerülhet a dobogóra. De hogy ki nyer, az megjósolhatatlan.

– Mi jut eszedbe először az Olaszországi szakaszokról?

– A legemlékezetesebb nekem Rabottini győzelme volt, és ahogy láttam nem adta át a győzelmet neki Rodriguez.

– Valahogy egészségesebbnek tűnik az idei Giro poros utak, és „látványos” extremitások nélkül, így is izgalmasak a szakaszok, fokozódni fog ez a hajrában, vársz nagy támadásokat?

– Jó, hogy nincsenek akrobatikus szakaszok, mert nagyon sok így is a bukás. Azt gondolom a 20. szakaszon az utolsó 70 kilométer lesz a vízválasztó, és ott dől el a rózsaszínű trikó sorsa.

– Okozhat még szerinted meglepetést valaki azok közül, akik egyelőre meghúzzák magukat a generálban?

– Meglepetés nem várható, a Girót “véletlenül, meglepetésre” nem lehet megnyerni.!!!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások