fbpx

Zefal Z Cross XL minipumpa

A Zefal Z Cross XL minipumpa óriási mennyiségű levegőt fúj ki egyszerre, pillanatok alatt felfújható vele a mountain bike-unk kereke, széles gumikhoz kifejezetten ajánlott. A kifújt levegő mennyiségéhez mérten nagy nyomás érhető el vele, akár gravel, trekking és városi kerékpárokhoz is tökéletesen használható.

A Zefal Z Cross XL nem csak nevében XL-es, hanem a nagy méretű gumikat is nagyon gyorsan fel tudjuk fújni ezzel a pumpával. A nagy kamraméret és a teleszkópos kivitel eredményeként rengeteg levegőt fúj ki egy nyomásra, melynek köszönhetően egy defektszerelés után sem kell hosszú perceket a gumi felpumpálásával tölteni. Minden szelepfajtával kompatibilis és a gyártó szerint 8 bar a maximális nyomása.

A pumpatesten tartós szivacsbevonat található annak érdekében, hogy kényelmes legyen a pumpa fogása használat közben. A minipumpák között nem igazán apró a 230 mm-es hosszával, viszont a tömege a méretéhez képest nem nagy, 183 grammot nyomott a mérlegünkön. Kulacstartó alá szerelhető vázkonzol is jár hozzá, így akár a kerékpáron is magunkkal vihetjük, de a táskánkban vagy a zsebünkben is jó helyen lehet.

Mountain bike-on kívül gravel, trekking és városi kerékpárokhoz is ajánlott.

Teszt tapasztalatok:

– Könnyű vele pumpálni a kereket, nincs nagy ellenállása, kényelmes a fogása, viszont hosszú a mozdulat, de hatékony.
– A tesztelt minipumpák között a legnagyobb mennyiségű levegőt fújta ki egy nyomásra, a 25-ös teszt szingó gumiba 50 pumpálásra 4,2 bart fújt.
– 3,5 barig könnyen lehetett összenyomni a pumpát (85 kg-s férfi esetén), de 4,5 barnál már nagyon nehéz volt összenyomni és tovább nem próbáltuk (ennyi nyomás elegendő bármilyen MTB, gravel vagy trekking gumijába).
– Stabilan tartotta a feje a szelepet, de ajánlott vigyázni arra, hogy ne rángassuk pumpálás közben.
– Nem volt érezhető melegedés.

Összegzés:

Kifejezetten széles gumis MTB kerékpárokhoz tervezett minipumpa, de hibátlanul használható gravel és trekking kerékpárokhoz is. A nagy méretű gumikat is gyorsan fel lehet fújni vele, a tesztünkben messze a legtöbb levegőt fújta ki egy nyomásra és ehhez képest nem nehéz vele pumpálni és egész nagy nyomásra képes. Nagyon jó vétel.

Ajánlott fogyasztói ár: 12 410 Ft
További információkért kattints ide.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo