fbpx

Zefal Profil Max FP65 műhelypumpa

Minőségi műhelypumpa digitális nyomás kijelzővel és fa fogantyúkkal egyenes Franciaországból. A Zefal Profil Max FP65 a klasszikus stílust ötvözi a modern technológiákkal. Könnyedén fel tudjuk vele fújni bármelyik kerékpár kerekét, minden szeleptípussal kompatibilis és a nyomást a digitális kijelző tudjuk nyomon követni. A maximális nyomása 12 bar.

A Zefal a minőségi kerékpáros kiegészítőiről híres, aminek jó példája a Profil Max FP65 műhelypumpa, mely a klasszikus valódi fa fogantyúival biztosan vonzza a tekintetek, ami egyébként az egyik legjobb választás fogantyúnak, mert garantáltan nem hajlik. A talpak kompozitból készültek és csúszás biztosak, hogy végig stabilan álljon a pumpa használat közben.

A talpak fölött egy digitális kijelzőn követhetjük, hogy éppen mennyi levegő van a guminkban, a mérés tizedre pontos, melynek segítségével tényleg a kívánt nyomást tudjuk belefújni a gumiba. A légkamrája közepes méretű, viszont cserében könnyű lenyomni a pumpát és a gyári adatok szerint 12 barig használható.

A fej Z-Switch névre hallgat, egy kapcsoló segítségével tudunk átváltani az autó- és a szingó/presta szelep között. A fejet mélyen rá lehet nyomni a szelepre és nagyon stabilan tartja azt, még nagy nyomás esetén is.

Teszt tapasztalatok:

– Nagyon könnyen lehet vele felfújni a kerékpárgumik többségét. A tesztünkben ebből a szemszögből az egyik legjobb.
– A tesztelt pumpák között az átlagnál kevesebb mennyiségű levegőt fújt ki egy nyomásra, a 25-ös teszt szingó gumiba 20 pumpálásra 5 bart fújt.
– 10 barig könnyen lehetett lenyomni a pumpát (85 kg-s férfi esetén), az ígért 12 bart nem tudta, 11,4 bar volt, ahol még le tudtuk nyomni a pumpát, 10 bar fölött már rugalmasságot lehetett érezni fújás közben a talp felől.
– A fej 11 barnál is stabilan tartotta a szelephosszabbítós szelepet, mellyel az egyik legjobb volt a teszten.

Összegzés:

Jól használható, minőségi műhelypumpa digitális kijelzővel, amivel bármelyik kerékpár gumiját gyorsan fel lehet fújni. Egyszerre közepes mennyiségű levegőt fúj, de magas nyomásnál is az átlagnál könnyebb vele pumpálni, stabil és kényelmes a fa fogantyúja. MTB-hoz, túra kerékpárhoz, városi bringához és országútihoz is ajánlott. Nagy nyomású országúti-, pálya szingó esetén is fel tudjuk fújni a gumikat.

Ajánlott fogyasztói ár: 27 690 Ft
Ha jó műhelypumpát keresel nézz körbe a Bikepro.hu oldalán.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo