fbpx

Zalakaros Maraton – interjú a főszervezővel

A következő hétvégén, 2010. július 24-én kerül sor a Zalakaros Maratonra, és a hozzá kapcsolódó kerékpáros eseményekre. A rendezvénnyel kapcsolatosan Debreczeni Attila a főszervezőt, Eisenkrammer Károlyt kérdezte a részletekkel kapcsolatosan.

Zalakaros Maraton

Zalakaros Maraton

– Miért pont Zakaroson szervezed ezt a túrát és versenyt immár negyedik éve?

– Mert egy kedves barátom révén megismerhettem ezt a várost, és kiderült, hogy itt is szeretik a kerékpározást. Jankovics Feri korábban a Mapei-Kanizsa országúti csapat egyik vezetője volt, és már több mint öt éve szervezi a kerékpáros turizmust a Kis-Balaton térségében, egyre nagyobb sikerrel. A zalakarosi kerékpáros hétvége jól illeszkedik a régió idegenforgalmi koncepciójába.

– Miben lesz más ez a Zalakaros Maraton mint a többi volt? Cél-e, hogy más legyen?

– Országúton lényegében ugyanazt az útvonalat visszük idén is, mint eddig. Apró változás, hogy a mountain bike magyar kupa pályabejárása miatt idén elkerüljük a kilátót. Ennél fontosabb újdonság, hogy színesítjük a kísérő programokat: a BringaSuli mellett látványos bemutatók és bringapóló mérkőzés is lesz a célterületen. A díjkiosztó után koncert és tűzijáték teszi teljessé a szombati napot. Vasárnap a mountainbike magyar kupa befejező futamára is várjuk az amatőröket is.

– Kiket céloztok meg ezzel a rendezvénnyel?

– Az országúti maratonnal és a túrákkal azokat is szeretnénk bevonni a kerékpársport vérkeringésébe, akik eddig is gondolkoztak már az első lépésen, de valamiért ódzkodnak a szabad levegőtől. Ezért várjuk az indoor cyclinggal foglalkozók és a spinningesek jelentkezését is az eseményre. De természetesen mindenkit, aki szeretne egy jót bringázni, akár versenyzőről, akár túrázóról van szó. A célterületen zajló eseményekkel a családokat céloztuk meg, ahol mindenki szórakoztató programokat talál – legyen az gyerek avagy felnőtt.

Zalakaros Maraton

Zalakaros Maraton

– Miért díjazzátok a montisokat külön ezen a versenyen? – ha már egyszer aszfaltra jöttek a montival akkor miért kivételeztek velük?

– Mert igény van rá. A rövidtávos kategóriákban is hátárnyban van egy terep monstrum egy országúti géppel szemben. Persze vannak határesetek, amikor nehéz meghatározni, hogy egy bringa hová is tartozik. Ezért mi alkottunk egy definíciót, ami alapján mindenki könnyen eldöntheti, hogy melyik kategóriába nevezhet.

– Hol és hogyan lehet jelentkezni a Zalakaros Maratonra?

– A Vuelta Sportiroda honlapján, a http://www.kerekparinfo.hu/nevezes oldalon.

– A végén engedd meg, hogy betekintést nyerhessünk a versenyszervezők lelkébe. Neked milyen érzés nézni, hogy mások versenyeznek és te meg csak az autóból figyelheted őket, holott régen neked az életed volt a versenyzés?

– A saját versenyeinken ez eszembe sem jut. Az első perctől az utolsóig arra figyelek, hogy minden a tervezett menetrend szerint, rendben menjen. Mi ilyenkor szolgáltatunk, és szeretnénk, ha vendégek, a bringások jövőre is visszatérnének. Aztán, verseny után vagy másnap elmegyek nyugodtan bringázni – többnyire egyedül.

Forrás és fotó: Vuelta Sportiroda

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo