fbpx

XI. KolorCross Cyclo-Cross Magyar Kupa beszámoló (eredmények, galéria)

Hétvégén egy év kihagyás után visszatért a cyclo-cross élet Kazincbarcikára. Kellemes őszi időben, megújult izgalmas pályán rendezték a XI. KolorCross-t.

Október 24-rendezték a XI. KolorCross-t, ami ebben a szezonban a Cyclo-Cross Magyar Kupa első futama is volt egyben. Tavaly a járvány miatt elmaradt a verseny, idén viszont minden korlátozás nélkül meg tudták tartani, így végre ismét otthont adhatott Kazincbarcika egy cyclo-cross versenynek. A 2 évvel ezelőttihez képest sokat változott a rendezvény, egy megújult pálya várta a kerékpárosokat a már megszokott parkban. Az idei évben bekerült egy kemény, köves emelkedő a nyomvonalba, amiről egy technikás lejtő vezetett le, és egy homokbányás kis kör is színesítette a nyomvonalat.

Száraz, kellemes idő várt a versenyzőkre vasárnap Kazincbarcikán, és mivel jelentős mennyiségű csapadék nem esett az elmúlt hetekben így a pálya is száraz volt, ami a két évvel ezelőttihez képest teljesen más hangulatot kölcsönzött a versenynek, nem kellett csúszni-mászni a sárban, cipelni a bringát, mindössze a dupla palánknál kellett leszállni a kerékpárról, feltéve ha elég ügyes és erős az ember.

Reggel a legkisebbek futamával indult a verseny és futamról futamra az egyre idősebb korosztályok következtek. Az utánpótlás versenyzők adták az indulók többségét, az U15-WU15-U17-WU17 futamban csaknem 60 gyerek rajtolt el. Természetesen az izgalmas csaták sem maradhattak el, a kicsik is megvívtak egymással a jobb helyezésért.

A nap csúcspontját az elit, master1 futam jelentette, ahol a legjobbak álltak rajthoz. Itt hamar eldőlt az aranyért folytatott küzdelem, Búr Zsolt állt az élre, aki a magyar bajnoki mezben magabiztosan szerezte meg az aranyat, Sylvester Balázs és Székely Benedek előtt.

A master 2-3-4 rajtban is szép számmal gyűltek össze az indulók, valójában az U13 és az U17 mellett még mindig a master 2 a legnépesebb korosztály, ami mutatja, hogy az idősebbek körében is rendkívül népszerű ez a szakág.

Ebben a szezonban ismét visszatért a hobbi kategória, ugyanis már nem él az a korlátozó intézkedés, hogy csak licences versenyzők vehetnek részt sporteseményeken Magyarországon, így most azok is kipróbálhatják a cyclo-cross versenyzést, akik még csak ismerkednek a szakággal vagy nem rendelkeznek speciális kerékpárral.

A részletes eredmények ide kattintva érhetőek el.

A teljes fotógaléria alább található:

Fotók: Farkas Milán – (www.milanphoto.hu)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo