fbpx

X2S-Kona Team sajtótájékoztató

A X2S Team sajtótájékoztatóján a 2009-es év újdonságait jelentette be az egyesület vezetője, Tóth Viktor és a 2009-es sorozat védnöke, Hüttner Csaba, aki a kajak.hu és a Garmin képviseletében vett részt az eseményen. Mindemellett bemutatásra került a „Mozdulj a Földért!” kampány is.

A X2S az elmúlt években nemcsak a terepsportokat népszerűsítő egyesületként vált ismertté, hanem a környezettudatos életmódot folytató, a Föld jövőjéért tenni szándékozó emberek képviselőjeként is. Ennek a tevékenységnek folytatása a „Mozdulj a Földért!” kampány, amely országosan nemcsak a versenyzőket, sportolókat célozza meg, hanem mindenkit, aki a természetben szeretné magát jól érezni és tenne is érte. A X2S jellegéből adódóan elsősorban a sporton keresztül indul a program, de folyamatosan újabb cégek csatlakoznak hozzá.

A csapat jövő évi kiemelt támogatója a Kona is olyan cég, amelyik sokat tesz a jövőért, hiszen a WWF-fel dolgoznak egy közös programon, segítik a fejlődő országok sportéletét és egészségmegőrzését. Ezt a szemléletet képviselik majd Magyarországon is a X2S-Kona Team munkáján keresztül.

A X2S versenyek tovább színesednek, több új sportág is bemutatkozik a terep multisport versenyeken. Ezekről a csapat weboldalán és a december 1-én induló hírportálján lehet folyamatosan tájékozódni. Folytatódnak az eddigi hagyományok (téli triatlon, terepduatlon, tereptriatlon), de sziklamászó – MTB triatlon, skyrunning verseny, MTB maraton valamint további sportágak is kapcsolódnak a programokhoz.

A X2S azonban nemcsak sportrendezvényeket szervez, hanem olyan gyermektáborokat is, ahol a sport – kreatív alkotó munka – környezet-természet ismeret segíti a résztvevők életmódjának alakítását. Ezekben a táborokban neves sportolók, művészek és szakemberek foglalkoznak a gyerekekkel – természetesen az igazi nyári tábori programok mellett.

A csapat programjában ezen kívül megtalálhatóak lesznek szervezett utazások különleges nemzetközi versenyekre, edzőtáborok itthon és külföldön valamint egy országos program, a X2S CARD klubkártya, amellyel kedvezményesen lehet vásárolni, életmóddal kapcsolatos szolgáltatásokat igénybe venni, rendezvényeken részt venni és amely kártyának a bevétele támogatja a WWF-t, a Napfényes Élet Alapítványt, valamint a X2S közhasznú egyesületet.

Hüttner Csaba elmondta, hogy az általa képviselt kajak-kenu sport fontos és szerves része lesz ennek a programnak, de nemcsak a versenyek szintjén. „Az outdoor sportélet kiváló lehetőség az egészség megőrzésén túl arra is, hogy gyermekeink, unokáink életkörülményeit jobbá tegyük a természet megóvásával – hiszen aki a természetben sportol és nemcsak kihasználja azt, többnyire vigyáz is rá.” – mondta a többszörös világbajnok.

Részletek az X2S card klubkártyáról ide kattintva.

Forrás: www.3x2s.hu, www.multisportinfo.hu, www.kajak.hu
Fotó: www.triatlonmagazin.hu , Pál Balázs

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo