fbpx

Wout van Aert győzelem Párizsban – Nem sikerült a Tour de France utolsó szakaszán az új rekord

Wout van Aert párizsi szakaszgyőzelmével zárult a 2021-es Tour de France. Idén is mezőnyhajrá döntött a legendás párizsi szakasz sorsáról, ahol ezúttal nem sikerült Mark Cavendish csapatának a tökéletes felvezetés, amit a belga bajnok kíméletlenül kihasznált. Az összetettet előző nap már Tadej Pogacar megnyerte, viszont csak az utolsó szakaszon lett hivatalos a sárga trikója.

© A.S.O./Charly Lopez

A Tour de France 21. szakasza a szokásoknak megfelelően Párizsban zárult, a 108 km-es szakasz első fele ünnepléssel telt, majd a második felében megkezdődött a verseny a győzelemért a Champs-Élysées-n.

 

Az éles verseny megkezdésével Stefan Bissegger (EF Education-Nippo), Casper Pedersen (DSM), Harry Sweeny (Lotto-Soudal) volt az első szökevény csoport, akikre Patrick Konrad (Bora-Hansgrohe) ugrott fel. A szökés megfogása után kb 30 km-rel a cél előtt Ide Schelling (Bora-Hansgrohe), Brent Van Moer (Lotto-Soudal) és Michael Valgren (EF Education-Nippo) alkotta trió került az élre, akiket nem engedett messzire a Deceuninck-Quick Step által vezetett főmezőny. A B&B-ből Cyril Gautier és Franck Bonnamour próbált felugrani a trióra, de nem sikerült nekik. Végül a mezőny megfogta a szökést és mezőnyhajrá következett.

A Deceuninck-Quick Step sokat dolgozott az egész szakasz során, hogy Mark Cavendish megdönthesse Eddy Merckx 34 szakaszgyőzelmes Tour rekordját, de a hajrán Cavendish kicsit elkeveredett, Morkov nem tudta őt az optimális helyre vinni, miközben Wout van Aertnak Teunissen vezette fel a hajrát. Cavendish van Aert mögött helyezkedett, de a belga ügyesen bezárta a britet, aki nem tudott kibújni mellette. A másik oldalon Philipsen érkezett, de már ő sem tudta megelőzni van Aertot, aki a tegnapi időfutam után a párizsi befutót is megnyerte.

Az összetett győzelméért Tadej Pogacar vehette át a sárga trikót, a szlovéné lett a fehér és a pöttyös trikó is, míg a zöld trikót Mark Cavendish szerezte meg.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo