fbpx

VÉGRE MTB Maraton a Börzsönyben!!!

2022. augusztus 27. – Börzsöny Trail MTB Fesztivál

Első alkalommal lesz hivatalosan MTB maraton a Börzsönyben. Sokunk álma teljesül ezzel, hiszen szervezett keretek között csak túrát, de versenyt még nem rendeztek.

A rendezvény létrejöttét a terület gazdája az Ipoly Erdő Zrt kezdeményezte, mely szervezetnek fontos, hogy a terepfutók és a terepkerékpárosok is betekintést kapjanak az erdő, a Börzsöny varázslatos világába.

A futók és a családi táv résztvevői a 10 km-es körön a Diósjenő fölött elterülő Csehvár környékét fogják bejárni.

Tervezett útvonal:

https://turistautak.openstreetmap.hu/mentettutv-1658077160wv1t

Az egykörös rövid vagy a kétkörös hosszú táv indulói bár meseszép vidéken fognak haladni, de keményen meg kell dolgozniuk a látványért és a sikerért.

Diósjenőről startolva a Hadiúton lehet majd a Királyrétet elérni, itt még többnyire együtt marad a mezőny. A Királyrét- Nagy-Hideg-hegy 10 km-es távon 600 m szintemelkedést kell legyőzni, melyből az első 150-200 m emelkedés lesz az igazán és szó szerinti technikás rázós rosta.

A Börzsöny legmagasabb csúcsára, Csóványos (938m), egy 5 km-es csodálatos egynyomos út vezet a piros háromszöget követve. Innen közel 10 km-en át egészen a célig egy izgalmas, technikás lejtőzés következik végig a zöld jelzésen.

Tervezett útvonal:

https://turistautak.openstreetmap.hu/mentettutv-1658241571q36l

A váci illetőségű WanderRoads Kft mint kerékpáros rendezvény szervező az Erdészettel karöltve látott neki az első Börzsöny Trail MTB Fesztivál megszervezéséhez.

https://sportnaptar.hu/borzsony-trail-mtb-fesztival_9263FDE66E416399

A verseny központja a diósjenői Erdei Szabadidőparkban lesz. Mesés ez a helyszín, és méltó a rendezvényhez, hiszen a verseny mellett igazi kikapcsolódást is nyújt felnőttnek, gyereknek egyaránt.

Versenyközpont:

http://www.borzsony.hu/ipolyerdo/kirandulokozpontok/diosjenoi_erdei_szabadidopark.html

A MTB maratonok , XCO versenyek és egyéb kerékpáros rendezvények minőségi kivitelezésének terén már évek óta partner a Kft és a Superior Racing Team .

Az augusztus 27-ei versenynek nem csak a szakmai kivitelezését végzi az Egyesület, hanem integrálta az első Börzsöny Trail MTB fesztivált a saját sorozatába az eBike.hu MTB és terepfutó Challengebe.

Mivel a börzsönyi verseny utólag csatlakozott a 6 állomásos Challenge-hez mint 7. állomás, ezért arra külön is kell nevezni.

Idén, így immáron 7 MTB Challenge futamon lehet a pontokat gyűjteni, melyből az 5 legjobb futam eredménye fog az összetettbe számítani…

Legyél ott, vagy indulj Te is a Börzsöny első MTB maratonján!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo