fbpx

Vasárnap ünneplik a hétköznapi bringásokat

A zuglói Millenáris Velodromban tartják a “Bringázz a munkába!” kampány ünnepélyes eredményhirdetését és díjátadóját június 15-én, vasárnap. Az Európa legrégebbi kerékpárpályáján tartott egész napos családi rendezvényen jutalmazzák azokat a bringásokat, akik vállalták, hogy április 22 és május 31 között legalább tíz alkalommal kerékpárral érkeznek a munkahelyükre.

bam_1.jpg

Idén az interneten 6143 bringás és 763 csapat regisztrált az országos akcióra, ezzel többezer kilónyi széndioxid-kibocsátást spóroltak meg a városi közlekedőknek. A szervezők a levélben küldött, legalább 10 alkalmas regisztrációkat még péntekig, azaz június 13-ig várják.

A nap során gyorsaságban is megmérkőzhetnek a kampányban részt vevő csapatok, a velodrom döntött körpályáján délelőtt és délután egyaránt lesznek amatőr futamok. Emellett freestyle bringa show-ra kerül sor, valamint stéher (motorvezetéses) bemutatót láthat a közönség. A programpontok között továbbá bringaszépségverseny, és külön a gyerekeknek rendezett bringaverseny is helyet kap.

bam_2.jpg

Bringázz a munkába!

Immáron második alkalommal hirdette meg a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) a Kerékpáros Magyarország Program keretében a „Bringázz a munkába!” kampányt. A résztvevők vállalták, hogy április 22 és május 31 között legalább 10 alkalommal kerékpárral mennek be a munkahelyükre. Az idei „Bringázz a munkába!” akciót sok önkormányzat is támogatja, ugyanis ez a hozzáállás sokat számít a Kerékpárosbarát Település cím elnyerésében, a cím pedig extra pontot jelent a GKM kerékpárút-pályázataiban. A kampányt a Kerékpáros Magyarország programból finanszírozták, melynek célja többek között a Millenáris Velodromban budapesti kerékpáros központ létrehozása.

Kapcsolódó honlapok:
http://bringazzmunkaba.hu
http://www.gkm.gov.hu/data/cms1392756/kerekparosprogram.pdf


A Millenáris Velodromról röviden

A Millenáris Velodrom az egyetlen hazai kerékpárpálya és egyben egész Európa legrégebbi ilyen létesítménye. 1897-ben itt rendezték az első nyilvános hazai futballmérkőzést, 1928-ban pedig a kerékpáros világbajnokságnak adott otthont. A 112 éves, Hajós Alfréd tervei alapján a húszas években átépített pálya szerdán 16 és 21, szombaton 10 és 13 óra között nyitva áll bárki előtt, a belépés ingyenes. Bár az épület kerületi védettséget élvez, korábban a Nemzeti Sporthivatal elbonthatóként, területét magánbefektetőknek átadhatóként, hasznosíthatóként jelölte meg. Ez a magyar sport bölcsőjének pusztulásával fenyeget.

Cím: Budapest, XIV. Szabó József u. 3. (a Récsei Center mögött); honlap: http://velodrom.hu

bam_3.jpg

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo