fbpx

Vas Blanka ezüstérmes az országúti EB-n!

Magyar ezüstéremmel zárult az U23-as nők mezőnyversenye az országúti Európa-bajnokságon, Vas Blanka az utolsó körben tudott ellépni a mezőnytől egy olasz és egy francia versenyzővel, és a befutón a második helyet tudta megszerezni.

Szeptember 8.-12. között rendezik az olaszországi Trentóban az országúti Európa-bajnokságot, ahol hazánkat több kategóriában is képviselik versenyzők.

Szerdán az U19-es férfiak időfutamában voltunk érdekeltek, ahol Szijártó Zétény és Mészáros Bence állt rajthoz. Az erős mezőnyben az előbbi a 30., az utóbbi a 38. helyen végzett.

Csütörtökön az U23-as férfiak időfutamában versenyzett az időfutam országos bajnok Fetter Erik, aki végül a 21. helyet szerezte meg. Ezen a napon rendezték még az elit férfiak időfutamát is, ahol Pelinkán János és Peák Barnabás képviselték a magyar színeket. A versenyt Stephan Küng nyerte, aki ezzel megvédte a címét, a második helyen Filippo Ganna végzett, míg a 3. helyet Remco Evenepoel szerezte meg. A magyar versenyzők közül Peák Barnabás a 23., Pelikán János 28. helyen végzett.

Pénteken kezdődtek a mezőnyversenyek, ezen a napon rendezték magyar részről a legnépesebb futamot, az U19-es férfiaknál 5 versenyzőnk is rajthoz állt, Árvai Kristóf, Lepold Zoltán, Mészáros Bence, Szijártó Zétény és Takács-Valent Márk. Sajnos a versenyt egyiküknek sem sikerült befejezni, a nehéz hegyi körözésben a végére nagyon megfogyatkozott a mezőny.

Szintén pénteken rendezték az egyik legjobban várt futamot (legalábbis számunkra), az U23-as nők versenyét, ahol Vas Kata Blanka és Schmidel Regina képviselte hazánkat. A mezőny itt is gyorsan fogyott, körről körre kevesebben folytathatták a versenyt, sajnos Schmidel Regina is kiállni kényszerült, viszont Vas Blanka végig az élbolyban tekerve versenyzett. Az alaposan megfogyatkozott mezőnyben az utolsó körben vitték döntésre a versenyt, Blanka az olasz Silvia Zanardi és a francia Evita Muzic társaságában hagyta ott a maradék mezőnyt. Az előnyük nem volt nagy, de stabil volt, az utolsó kilométereken látszott, hogy nem tudják megfogni őket. Végül együtt érkeztek az utolsó km-re és Zanardi bizonyult a legjobbnak közülük, Vas Blanka a 2. helyet szerezte meg, míg Muzic lett a harmadik.

Szombaton az elit nők futamával és az U23-as férfiakkal, vasárnap pedig az elit férfiak versenyével folytatódik az Európa-bajnokság. Ha minden igaz akkor mindhárom kategóriában láthatunk magyar versenyzőt.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo