fbpx

Vas Blanka ezüstérmes a Cyclo-Cross Európa-bajnokságon!

Vas Blanka ezúttal az elit nők között állt rajthoz a Cyclo-Cross Európa-bajnokságon, ahol mindösszesen csak a világbajnok Lucinda Brand tudta legyőzni őt.

2021. november 6-7-én a holland Col du VAM ad otthont az idei Cyclo-Cross Európa-bajnokságnak, ahol ismét magyar versenyzőnek szurkolhattunk Vas Blanka személyében. A legutóbbi világkupafutam nyertese ezúttal nem az U23-asok versenyében állt rajthoz, hanem fiatal kora ellenére az elitek között szállt harcba a kontinens bajnoki címért.

Az elit nők futamát szombaton rendezték, ahol nem várt könnyű pálya a magyar bajnokra és ellenfeleire, ugyanis sok szintet tartalmazott a pálya és sárban sem volt hiány, bár az utóbbi Vas Blankának kifejezetten fekszik, mert az átlagnál tovább képes nyeregben maradni.

Vas Blanka nagyon jól kezdte a versenyt, az első körben végig ő kerékpározott az élen. Legelöl menni annyiban mindig szerencsés, hogy az embert elkerülik az összeakadások és másokon sem tud átesni, mint ahogy az első körben más szerencsétlen versenyzőkkel megtörtént. Az első kör során először a világbajnok Lucinda Brand zárkózott fel Blankára, majd még három holland tette ugyanezt, szép kis holland vonat alakult ki a magyar versenyző mögött, Brand, Kastelijn, Alvarado, Betsema követték a magyar versenyzőt.

A második körben Vas Blanka kiment a depóba kerékpárt cserélni, ekkor Brand ellépett mindenkitől, látszott, hogy jó erőben van a holland világbajnok, mert gyorsan felépített magának egy 15 mp-es előnyt. Blanka vezette az üldözőket, a hollandok természetesen egy métert nem vezettek neki, persze kérdés hogy egyáltalán tudtak-e volna, mert a technikás részeken folyamatosan lemaradtak a magyar lányról és extra energiákat mozgósítva zárkóztak rá vissza. Először Betsema adta meg magát, majd Alvaradón is látszott, hogy nehezen bírja a tempót Blankával, Kastelijn viszont végig ott lógott a magyar lány nyakán.

Brand előnye folyamatosan nőtt, érezhető volt, hogy őt már csak egy technikai hiba tudja megállítani, ami nem történt meg a verseny során. Az ötödik és hatodik körben Kastelijn megpróbált Blanka elé kerülni, de a magyar bajnok gyorsan visszaelőzte őt. Közben Alvarado nagyot esett, aki ezzel ki is szállt a dobogóért folytatott csatából. Az utolsó körben Vas Blanka végleg leszakította Kastelijn-t, mellyel megszerezte a második helyet a Cyclo-Cross EB-n az elit nők között.

Részletes eredmények: https://www.uec.ch/resources/2021%20Events/cyclocross/liste/res/cro_we_results.pdf

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo