fbpx

Valter Attila elvesztette a rózsaszín trikót, Bernal az összetett élén

A Giro d’Italia 9. szakaszán, a nehéz hegyek között mindent beleadott Valter Attila, de rózsaszín trikót nem sikerült megtartania, a szakaszt Bernal nyerte és az összetettben is átvette a vezetés.

Forrás: giroditalia.it

A Giro d’Italia 9. napján egy nehéz szakasz várt a rószaszín trikót védő Valter Attilára (és persze a teljes mezőnyre), a 158 km-es szakaszon egy harmadik, két második kategóriás hegy és egy első kategóriás hegyibefutót kellett teljesíteni az Olasz Körverseny bringásainak. Számítani lehetett arra, hogy Egan Bernal és Remco Evenepoel is megpróbálják megszerezni a rózsaszín trikót, a nehéz hegyibefutó erre mindenképpen jó alkalmat teremtett.

A szakasz a szokásos forgatókönyv szerint kezdődött, többen próbálkoztak megszökni, és egy elég nagy létszámú boly, több mint 20 fő tudott ellépni a mezőnytől a szakasz első emelkedőjén. A lejtő emlékezetes marad ezen a Giro d’Italián, ugyanis Mohoric esett nagyot és kénytelen volt feladni a versenyt. Nem volt hosszú életű a szökés, a lejtő után megfogta őket a mezőny. Ezután ismét megindultak a szökési kísérletek és ismét egy nagyobb csoport tudott megszökni. A szökésben Geoffry Bouchard volt nagyon aktív, megnyerte a hegyihajrát és mindenkit lerázva kezdte meg az utolsó hegyet. Az üldözők közül Koen Bouwman ért fel a hegyitrikót megszerző Bouchardra, de ekkor a mezőny élén már az Ineos diktált kemény tempót, ami a hazaérési esélyüket erősen csökkentette és meg is fogta őket a mezőny. Valter Attila nagyon sokáig tartotta magát, de az utolsó támadással már nem tudott menni, – sőt Bernal támadását senki nem tudta átvenni – és elvesztette a rózsaszín trikót. Elsőként Bernal ért fel a hegyre, őt követte 7 másodperccel Ciccone és Vlasov, majd 10 másodperce Evenepoel ért be a célba. Valter Attila végül 49 másodpercet kapott, amivel visszacsúszott az összetett 5. helyére.

A másik magyar versenyző, Dina Márton (EOLO-Kometa) a 119. helyen ért célba, aki a szakasz után így nyilatkozott:
„Ma baromi nehéz volt, nekem nagyon rosszul esett. A csapatnak az elmenésbe ugyan nem sikerült bekerülnie, de többen is az elejével érkeztek meg, szóval a csapat nem teljesített rosszul ma sem.”

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo