fbpx

Uvex Quatro MTB fejvédő

A Quatro az Uvex klasszikus all mountain, trail modellje, mely számos fejlett megoldással rendelkezik, mint például az anatómikus IAS rögzítő rendszerrel, a dupla In-Mold technológiával és lélegző szivacsozással. Tervezéskor a német gyártó szeme előtt egy kompromisszummentes, montizásra szánt fejvédő megalkotása lebegett, így jött létre a Quatro.

Biztonság tekintetében a legfejlettebb technológiát vetette be az Uvex a Quatro-nál, ami nem más, mint a dupla In-Mold szerkezet, ettől válik igazán erőssé a fejvédő miközben a tömege alacsony marad. Két héjréteg kerül a belső EPS habra, mely így minden irányból védi a fejvédőt, két előnye is van ennek a szerkezetnek, az egyik, hogy a fejvédő rendkívül erős, merev lesz, a másik, hogy mivel alulról is védve van a belső hab, így az sokkal kevésbé sérülékeny leeséskor, szállításkor.

A kategóriához méltóan egy elég széles tartományban mozgatható, masszív sild is helyet kapott a Quatro Pro-n, mely bármilyen időjáráshoz vagy lejtőhöz beállítható, egy mozdulattal fel- vagy letolható, nem fogja feleslegesen zavarni a kerékpárost a meredek lejtőkön.

Gondosan megtervezett szellőző rendszer felel a Quatro viselője fejének hatékony hűtéséért, melyet 17 szellőzőnyílás és légcsatornák alkotnak, előre megtervezett módon jut be és távozik el a levegő a fejvédőből, senki nem panaszkodhat rá a legmelegebb napokon sem. Az első nyílásokat rovarhálóval fedték be, ezzel védve fejünket az esetleges nem kívánt rovartámadásoktól. A kényelem és a szellőzés fokozása érdekében speciális szivacsokat tett az Uvex a sisakba, ezek különleges, lélegző anyagból készültek, felszívják az izzadtságot és hihetetlenül gyorsan száradnak, emellett nagyon finom tapintásúak, bőrbarát darabok.

A Quatro Pro a német gyártó egyik legfejlettebb állító rendszerével rendelkezik, ez a hagyományos IAS rendszerek továbbfejlesztett változata, az anatómikus IAS fejméret állító rendszer, mely sokkal stabilabban tartja a fejvédőt viselője fején, mint az eddigi modellek. A működése nagyon hasonló az elődjeihez, ugyanúgy a tarkón egy tekerő segítségével tudjuk szabályozni a körméretet, a fejvédő belsejében pedig a rendszer magasságát, de maga a keret jóval szélesebben tart, ennek köszönhető a jobb illeszkedés.

A pántrendszer gyors személyre szabhatóságát a már jól bevált Fast Adapting System-nek, röviden FAS-nak, köszönhetjük, két kis csat segítségével pillanatok alatt beállítható a pántok hosszúsága szinte bármilyen fejformához. A Monomatic állcsat is elengedhetetlen kelléke az Uvex fejvédőknek, ez a Quatro-nál sincs másképp, melynek lényege, hogy akár egy kézzel is könnyen kicsatolható a fejvédő és a csaton egy gomb segítségével több fokozatban állítható az állpánt szorossága, ezenfelül a csat melletti fölösleges pánttól szivacsborítás védi állunkat.

Uvex_Quatro_Pro

Ajánlott fogyasztói ár: 47 990 Ft.
További információk a Vadon Sport honlapján.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo