fbpx

Uvex Finale 2.0 enduro fejvédő

A Finale 2.0 az Uvex enduro modellje, ami a felhasználásnak megfelelően extra védelmet nyújt a kemény pályákon, megnövelt tarkóvédelem, jó szellőzés és a német gyártótól megszokott minőségi megoldások teszik igazán jó enduro sisakká. Nem mellesleg az Enduro World Series Finale Ligure versenyén tesztelték, innen a fejvédő neve.

Az Uvex ha biztonságról van szó mindig maximalista, legyen szó sportfejvédőkről vagy munkavédelmi eszközről mindenhol a legmagasabb szintet hozza. Ez a technológiai tapasztalat az extrémebb felhasználású MTB fejvédők tervezésénél kifejezetten jól jön, hiszen pontosan tudják, hogyan kell erős, de közben minden funkciót ellátó sisakokat gyártani. Az Uvex Finale 2.0-nál is odatették magukat a tervezőmérnökök, dupla In-Mold szerkezetet használnak ennél az enduro modellnél, tehát nem csak felül, hanem alul is található külső héj a sisakon, ami ellenállóbbá és kevésbé sérülékennyé teszi a fejvédőt. A tarkóvédelme kiemelkedő a Finale 2.0-nak, mélyen leér hátul anélkül, hogy zavarná a kerékpárost bringázás közben.

A biztonság egyik fontos eleme, hogy a sisak megfelelően illeszkedjen, ezért az Uvex a 3D IAS fejméret állító rendszert építette a Finale 2.0-ba, ami 3 dimenzióban állítható (nem csak a körfogat, hanem a gyűrű magassága is) és a legtöbb fejformához beállíthatóvá teszi a sisakot. A pántok is teljesen személyre szabhatóak, ráadásul rendkívül egyszerűen (Fast Adapting System), így tényleg szinte mindenkire rászabható az Uvex fejvédője.

A Monomatic állcsat minden Uvex fejvédő sajátja, melynek lényege, hogy akár egy kézzel is könnyen kicsatolható a fejvédő és a csaton egy gomb segítségével több fokozatban állítható az állpánt szorossága, ezenfelül a csat melletti fölösleges pánttól szivacsborítás védi állunkat.

A kényelem pont ugyanolyan fontos egy sportolásra fejlesztett fejvédőnél, mint a védelem, és ezt az Uvexnél is tudják, ezért kapott minőségi, jól száradó, puha felületű, jó tapintású szivacsokat a Finale 2.0, amik elöl teljesen körbeölelik az állító rendszert, ezenfelül a teljes szivacsozás kivehető és kimosható. Az enduro bringások felfelé is szoktak tekerni, így a sisak szellőzése szintén fontos, emiatt 20 szellőzőnyílás került erre a fejvédőre, amik a nyári meleg napokon is megfelelő hűtést biztosítanak a kerékpáros fejének. A rovarháló sem maradhatott le az első szellőzőnyílásokról, így a darazsaktól és más kellemetlen rovaroktól védve vagyunk a Finale 2.0-ban. Egy masszív napellenzőt is kapunk a fejvédő elejére, ami természetesen nem csak a naptól véd, hanem az ágaktól és a bokroktól is megvédi az arcunkat.

A Finale 2.0 az Enduro World Series-ben is megállta a helyét, ezért mindenki számára ajánlható, aki egy jó enduro sisakot keres.

Ajánlott fogyasztói ár: 52 990 Ft
További információk a Vadon Sport honlapján.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo