fbpx

Újra lehet pályázni bringapark építésre

2021-ben is kiemelt cél a sportolási, mozgási lehetőségek bővítése

Az Aktív Magyarország Program keretében eddig 14 db futópálya, 9 db görpark, 23 db bringapark, 6 db vasalt út, 17 db sziklamászó útvonal és 15 db mászóterem kapott támogatást összesen több mint 1,3 milliárd forint értékben. Az elmúlt időben a fejlesztések jelentős részének átadására is sor került. Az Aktív Magyarország Program idén is folytatódik, már megjelentek a 2021-es felhívások. Az elmúlt évekhez hasonlóan a jelentkezések elbírálását szakmai civilszervezetek készítik elő, akiknek a honlapjain elérhetőek a programok kiírásai.

A kormány idén is bringaparkok, futókörök, vasalt utak, mászótermek és sziklamászó iskolák építésével bővíti a lakosság sportolási lehetőségeit. Ennek eszközeként a kerékpározás népszerűsítéséért újra meghirdetésre kerül az Országos Bringapark Program, a futás feltételeinek további javítása érdekében folytatódik az Országos Futópálya-építési Program, valamint az adrenalinfüggő fal- és sziklamászók legnagyobb örömére tovább bővülnek a sportmászással kapcsolatos támogatási programok is. A bringaparkok építésére a kormány 300 millió forint, a futókörök létrehozására 350 millió forint, a fal- és sziklamászást biztosító sportlétesítmények számára pedig 120 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít.

A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) koordinálásával a bringapark program keretein belül pumpapálya, BMX cross, triál, dirt, erdei single trail pálya, BMX freestyle és görpark megvalósítására lehet jelentkezni. A bringaparkok megépítésére 50%-os önrész vállalásával lesz lehetősége a jelentkezőknek, akik a teljesség igénye nélkül lehetnek önkormányzatok, önkormányzati szervek, sportegyesületek és egyéb civil szervezetek. A programokba 2021. február 28-ig van lehetőség jelentkezni, kedvező elbírálás esetén pedig a létesítmények megvalósulási határideje 2022. március 31.
Az Országos Bringapark Programba való jelentkezéshez szükséges részletek itt érhetőek el.

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo