fbpx

Újra lehet kerékpározni a Pap-rét és a szentendrei Sztaravoda között

A Pilisi Parkerdő Zrt. feloldotta a látogatási tilalmat a Pap-rét és Sztaravoda közötti aszfaltozott erdészeti úton. Az útszakaszt a tavaszi viharos időjárás következtében kellett lezárni, mivel a „Horthy-garázs” nevű részen kb. 15 m hosszú útszakaszon lecsúszott az út töltése illetve padkája. A kedvezőtlenül csapadékos időjárás miatt a helyreállítás mostanáig húzódott.

A javítási munkálatok során a Szentendrei Erdészet újjáépíttette az út rézsűjét, majd az így kialakított, és rétegenként tömörített új töltés felületén megfelelő vastagságban humusz réteget helyezett el. A helyreállításhoz 175 m3 zúzott követ, és kb. 60 m3 humuszt használtak fel. Az útvonalon a turista és a kerékpáros közlekedés ezáltal újra lehetséges.

A Pilisi Parkerdő Zrt. egyben felhívja a kerékpárosok figyelmét, hogy az őszi időszakban fokozott figyelemmel tartsák be a kijelölt utak használatára vonatkozó szabályokat. Különösen fontos a 30 km/h-s sebességkorlátozás betartása, hiszen a fűtési szezonban megkezdődött faanyagszállítások miatt a sebesség túllépés komoly balesetet okozhat.

Forrás: www.parkerdo.hu

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások