fbpx

Újabb World Team a Tour de Hongrie-n: A sárga mezért jönnek

Íme, a negyedik World Team, amelynek nevezése hivatalossá vált a 2021-es Tour de Hongrie versenyére: ismét rajthoz áll az Israel Start-Up Nation! Ebben az évben már így is fogalmazhatunk: a legendás Chris Froome csapata… 

Mihkel Raim: sárga trikóban a Ponty utcában

Szinte összeforr a „legújabb kori” Tour de Hongrie és az izraeli kerékpáros csapat fejlődése, ezt „közös” mérföldkövek jegyzik. Mondhatni, végigkísérhettük egy sztárcsapat fejlődését: az akkor még „csak” kontinentális besorolású klub Cycling Academy néven rajthoz állt a 2016-os Magyar Körversenyen, mi több: Mihkel Räim révén el is vitte a sárga trikót!

 

A 2019-es Tour de Hongrie legjobbjai: Dina Márton (balról), Krists Neilands és Valter Attila

Három évvel később Israel Cycling Academy néven vett részt a Magyar Körversenyen az ekkor már prokontinentális besorolású izraeli együttes, amely ismét főszerepet követelt magának: ezúttal a lett Krists Neilands szerezte meg az első helyet az összetett versenyben.

 

Itt még Badilatti diktálja a tempót a Kékes emelkedőjén

A címvédő csapata 2020-ban is visszatért hozzánk, immár World Teamként! Kevésen múlt az újabb kiemelkedő eredmény, az Israel Start-Up Nation sora végig jól menedzselte az első embert, a svájci Matteo Badilattit, aki végül negyedik lett a királyetapon, s az összetett versenyben is a negyedik helyezést szerezte meg. A pontversenyben az izraeli Itamar Einhorn harmadik lett, a klub pedig második helyen végzett a csapatversenyben.

 

 

Nyugodtan mondhatjuk, hogy az izraeli csapat az érdeklődés központjába került 2020-ban, méghozzá egy átigazolás miatt: ebben az esztendőben már az Israel Start-Up Nation versenyzője a sportág egyik legendás alakja, a négyszeres Tour de France-, kétszeres Vuelta a Espana- és egyszeres Giro d’Italia-győztes brit Chris Froome, akinek jelenléte minden kerékpáros eseményt különlegessé tehet.

 

Legenda: Chris Froome

Persze, nem csak ő számít nagymenőnek a csapatból. Az Israel Start-Up Nation színeiben ebben az évben tizenhét ország harminckét kerékpárosa profiskodik, s jó néhány igazi sztárt is találhatunk a klubban. Az egyik nagyágyú a német Andre Greipel, aki tündöklő pályafutása során huszonkét szakaszt nyert a nagy háromhetes körversenyeken, ebből tizenegyet a Tour de France-on. Ugyancsak nagy név a „szakmában” az ír Dan Martiné, aki nyert már Il Lombardiát, Liege–Bastogne–Liege-t, Katalán Körversenyt, Lengyel Körversenyt, s 2009 óta erősíti a World Tour-mezőnyt.

 

A Tour de Hongrie-győztes Krists Neilands az Israel Start-Up Nation új mezében

 

 

A 42. Tour de Hongrie nemzetközi kerékpárversenyre 2021. május 12. és 16. között kerül sor.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo