fbpx

Újabb leállás a Shimano malajziai gyárában

Eddig is komoly problémák voltak a Shimano alkatrészek ellátásával, aminek nem tesz jót, hogy a koronavírus miatt le kellett állítani a japán óriás malajziai gyártóegységét.

Év elején már többször írtunk róla, hogy a túlkereslet és a nehézkes szállítás miatt gyakorlatilag folyamatos ellátási problémák vannak a kerékpáripar minden területén. A Shimano mint a világ legnagyobb váltó, hajtás alkatrészek gyártója sem tudja teljesíteni a megnövekedett igényeket sem a kerékpárgyártók, sem a fogyasztók felé. Lényegében a kerékpárok összeszerelése is csúszik az alkatrészhiány miatt és a vásárlók is nehezen jutnak bizonyos alkatrészekhez. Télen még azt ígérték, hogy tavaszra rendeződik a helyzet, de ez továbbra sem történt meg, sőt most a koronavírus ismét közbeszólt. A malajziai gyár az elmúlt időszakban sem üzemelt teljes kapacitáson a járvány okozta korlátozások miatt, most viszont teljesen leállították az ország lezárása miatt – jelenlegi információk szerint minimum június 28-ig nem fog kinyitni.

A leállás a felső kategóriás alkatrészek ellátását nem fogja érinteni, mert azokat a mai napig Japánban gyártják, de az alsó és közép kategóriákban újabb csúszás és hiány várható.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo