fbpx

Új kerékpárutak és bringakiállítás a XV. kerületben

Együttműködési megállapodást írt alá a hétvégén Rudolf Riedl, az AsiaCenter ügyvezető igazgatója Hajdu Lászlóval, a XV. kerület polgármesterével. A megállapodás értelmében a kereskedelmi központ ezúttal a kerület kerékpárút hálózatának bővítésében segédkezik, így nemsokára az AsiaCenter is „biciklibaráttá” válik, azaz kerékpárúton közelíthetjük meg, illetve kerékpártárolókkal látják el az épület parkolóját. Ezzel párhuzamosan egy hónapig tartó kerékpáros kulturális rendezvénysorozat veszi kezdetét a kereskedelmi központban, melynek keretein belül egy kerékpár-kiállítás nyílik a Közlekedési Múzeum anyagából.

AsiaCenter: a „biciklibarát” bevásárlóközpont
Az AsiaCenter és a XV. kerület önkormányzata között kialakult, évek óta jól működő kapcsolat újabb fejezetéhez érkezett: a kereskedelmi központ ezúttal a kerület kerékpárút hálózatának bővítésében segédkezik. A XV. kerületben ugyanis jelenleg csupán a szép természeti környezet adott ahhoz, hogy a lakosok két keréken járhassanak dolgozni, illetve bevásárolni és szórakozni, az infrastruktúrán azonban van még mit fejleszteni. Az új kerékpárutak segítségével egyúttal az AsiaCenter is „biciklibaráttá” válik, lévén, hogy ezentúl két keréken is könnyen meg lehet majd közelíteni. A bejáratnál található parkolókban kerékpártárolókat is elhelyeznek, így vásárlók a korábbinál kényelmesen, és főként biztonságosabban közelíthetik majd meg az épületeket.
A felajánlás hivatalossá tétele érdekében Rudolf Riedl, az AsiaCenter ügyvezető igazgatója együttműködési megállapodást ír alá Hajdu Lászlóval, a XV. kerület polgármesterével. A szerződés biztosítékot jelent arra, hogy az AsiaCenter szakmai és anyagi segítséget nyújt az önkormányzatnak a megvalósíthatósági tanulmány elkészítéséhez és a fejlesztési tervek alapján pályázati források felkutatását vállalja annak érdekében, hogy a kerület lakossága számára is kedvező módon alakíthassák ki az idővel könnyedén bővíthető kerékpársávokat.

asia1.jpg

Nívós kerékpáros kísérőprogramok
A szerződés aláírásával a bevásárlóközpont biciklis tematikájú kulturális programokkal kísért egyhónapos rendezvénysorozata is kezdetét veszi. Május 9-én Biciklitörténeti Kiállítás nyílik a Közlekedési Múzeum közreműködésével, amelyen korhűen felújított, speciális technikai megoldásokkal ellátott kétkerekű különlegességeket mutatnak be. Hétvégenként az AsiaCenter előtti parkolóban kerékpárszervizzel várják az érdeklődőket – természetesen ezúttal is térítésmentesen. A két keréken érkezők pedig különböző tárgyjutalmakkal is emelhetik drótszamaruk biztonsági- és komfortfokozatát.

Régi a jó kapcsolat a XV. Kerülettel
Az AsiaCenter vezetősége büszke a XV. kerület lakóival és közigazgatási vezetőivel kialakított jó kapcsolatára, és roppant fontosnak tartja annak rendszeres megerősítését. A nagykereskedelmi bevásárlóközpont ezért rendszeresen különböző kulturális programokkal várja az érdeklődőket, és támogatja az évente nagy érdeklődésre számot tartó Újpalotai Napok rendezvénysorozatot. A központ korábban segítséget nyújtott már a XV. kerületet bemutató multimédiás képeslap megalkotásához, és rendszeresen patronálja a szervátültetett magyar sportolókat is.

Programajánló:

Biciklitörténeti Kiállítás:
az AsiaCenter, keleti szárnyának II. emeletén; nyitva tartás: 2008. május 9-től június 1-ig, minden nap 10:00-től 19:00 óráig (Pünkösd vasárnap és hétfőn ZÁRVA), belépődíj nincs!

Kerékpárszerviz:
az AsiaCenter előtti parkolóban; nyitva tartás: május minden hétvégéjén 10:00-től 19:00 óráig (Pünkösd vasárnap és hétfőn ZÁRVA), a szerviz ingyenes!

Forrás: AsiaCenter sajtóközlemény

asia2.jpg

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo