fbpx

Új ingyenes tároló a bringásoknak

Közösségi, ingyenes kerékpártárolót adtak át az V. kerületben, a Reáltanoda utcai parkolóházban. Az intézményben kialakított, őrzött tárolókban bárki bármikor, ingyen helyezheti el biciklijét, időbeli korlátozás nélkül.

Gulyás Mihály, többszörös magyar mountain bike bajnok, a hazai kerékpáros társadalom ismert alakja a hírhez hozzátette: az ilyen gesztusok segítik a feloldhatatlannak látszó ellenségeskedés enyhítését autósok és kerékpárosok között. Jó lenne, ha mind több helyen alakítanának ki hasonló megoldást az ilyen lehetőséggel rendelkező cégek. A hazai közlekedési morált sokan és jogosan szidják, de a valódi változtatásokhoz többek között az a fajta megértés vezethet, amit az új tároló kialakításával a Reáltanoda Parkolóház is mutat. Ráadásul − tette hozzá a versenyző − a kerékpáros turizmus mind divatosabb nyaralási formává válik, az idelátogatók pedig − különösen a belvárosban − igénylik a biztonságos és közeli tárolóhelyeket.

A Reáltanoda Parkolóház próbaüzeme ez év márciusának elején zárult. A 200 autó egyidejű befogadására alkalmas, modern, tálcás rendszerű létesítményben folyamatosan diszpécser ügyel az ott tárolt járművek épségére és a tároló helyek szabályos használatára, legyen az kerékpár, vagy autó.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo