fbpx

Új Garmin wattmérők terepre és országútra

A Garmin bemutatta a legújabb pedálba épített wattmérőit, melyek között MTB és országúti modelleket is találunk, és a legnagyobb újdonság, hogy ezentúl már SPD-SL és SPD kompatibilis wattmérős pedált is vásárolhatunk.

A Garmin új wattmérős pedál családot dobott a piacra az eddig futó Vector helyett, a Rally névre hallgató családot 6 pedál alkotja, a Rally RK100, a Rally RK200, a Rally RS100, a Rally RS200, a Rally XC100 és a Rally XC200. Az RK modellek Look Keo, az RS modellek SPD-SL, míg az XC modellek SPD kompatibilisek, mellyel a Garmin gyakorlatilag a patentpedált használók többségének elérhetővé teszi a wattmérős pedál használatát. A valódi nagy újdonság, hogy a Shimano kötésrendszerét használók is tudnak maguknak wattmérős pedált választani, ugyanis ez eddig nem volt elterjedt ebben a szegmensben és az SPD-SL-t választók a hajtóműves wattmérőkön kívül nem igazán tudtak mit vásárolni.

Pedálkötésenként is kétféle modellt kínál a Garmin, a 100-as modellek egyoldalas wattmérők, amik a bal lábon mért teljesítményt kettővel szorozzák, míg a 200-as modellek kétlábas wattmérők, így ezeknél jóval pontosabb értéket kapunk és még több extra információhoz is hozzájuthatunk az erőleadásunkról.

 

További különlegessége még a Garmin Rally wattmérőknek, hogy a gyártó állítása szerint a pedáltestet egyszerűen tudjuk cserélni, így nem kell kétszer megvenni a wattmérőt ha szeretnénk egy országúti és egy montis verziót is, hanem kedvezőbb áron vehetünk hozzá egy konverziós kitet és elég csak a pedáltestet lecserélnünk.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo