fbpx

Új aero sisak az ABUS-tól: GameChanger 2.0

Stílusosan az Eurobike-ra időzítette az ABUS a GameChanger 2.0 bemutatását, az új aero fejvédő nem csak ráncfelvarráson esett át, hanem szellőzésben és aerodinamikában is többet tud az elődjénél.

Az ABUS aero fejvédője, a GameChanger a megjelenése óta nagy népszerűségre tett szert, – gyakorlatilag ez a fejvédő helyezte a top kategóriába a német márkát a sisak piacon – az elmúlt 6 évben többek között a Movistar versenyzői fején láthattuk, de talán a leghíresebb GameChanger viselő kerékpáros Mathieu van der Poel, aki idén cyclo-cross világbajnoki címet szerzett ebben a sisakban. Viszont már sok idő telt el a fejvédő bemutatója óta, több modell jelent meg azóta a német gyártótól, fejlődtek a technológiák és érezhető volt, hogy lassan itt lesz az ideje egy új GameChangernek az ABUS-nál, ami most megtörtént, bemutatták a GameChanger 2.0-t.

A GameChanger 2.0 nem csak egy ráncfelvarráson esett át, a formavilág hasonló, de sok dolgot változtattak meg az elődhöz képest. A tervezésekor az egyik legfontosabb szempont az volt, hogy egy jobban szellőző sisakot hozzanak létre úgy, hogy az alacsony légellenállásból semmit sem vesztünk. Jól látható, hogy egy sor szellőzőnyílás került a sisak elejére és csak fölötte kezdődik a jól megszokott forma, az ABUS tesztjei szerint az elődhöz képest 32%-kal több levegő áramlik be szemből a sisakba. Az oldalsó szellőző teljesen eltűnt, míg a fejvédő hátulja is nagyban megváltozott. Ezenkívül a sisak belsejét teljesen újratervezték, mély légcsatornák találhatók benne, melynek köszönhetően sokat javult a szellőzés.

Aero sisak lévén az aerodinamika sem elhanyagolható szempont, ebben is fejlődött az elődhöz képest, változatosabb fejtartás mellett biztosítja az alacsonyabb légellenállást, például lehajtott fejtartás mellett is jobb az aerodinamikája, mint az első modellnek.

Védelem tekintetében is fejlődött a GameChanger 2.0, elérhető lesz MIPS-es verzióban is, de nem a klasszikus ronda sárga megoldás kerül bele, hanem a MIPS Air technológia, ami csak pár gramm pluszt jelent és szinte észrevehetetlen. A MIPS-es modell mágneses Fidlock csattal lesz elérhető, amit sokan szeretnek. Természetesen MIPS nélkül is megvásárolható lesz és még ebből lesz a nagyobb színválaszték.

Hamarosan teszteljük!

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo