fbpx

Tour de Hongrie: Ott a helyük a rajtnál!

Androni Giocattoli-Sidermec

A 2021-es Tour de Hongrie indulóit bemutató sorozatunkban ismét egy erős csapat részvételét jelenthetjük be: az elmúlt három esztendőben a Tour de Hongrie főszereplői voltak Gianni Savio fiai. Az olasz Pro Team, az Androni Giocattoli-Sidermec 2018-ban Manuel Belletti révén szakaszgyőzelmet, az összetett első helyét és a pontverseny zöld trikóját vette magához az olasz klub.

 

2019-ben pedig ismét Manuel Belletti remekelt, Esztergomban szakaszt nyert, s végül ismét elvitte a gyorsasági pontverseny első helyét. Az Androni 2020-ban is rajthoz állt a Magyar Körversenyen, soraiban először egy magyar bringással, Pelikán Jánossal. A csapatból ezúttal az olasz Luca Pacioni szerepelt a legjobban, a hajdúszoboszlói befutónál harmadik lett, a pontversenyben pedig a hatodik helyen zárt. Az Androni csapatából a horvát bajnok Josip Rumac és az olasz Alessandro Bisolti is bekerült a Tour de Hongrie után az olasz együttes Giro d’Italián induló sorába.

 

 

Az Androni nagyon régi szereplője a profi kerékpáros cirkusznak, elődjét 1996-ban Gaseosas Glacial-Selle Italia éven alapította a sportág egyik elismert – hazánkban is jól ismert – menedzsere, Gianni Savio. A klubnak magyar vonatkozás is van, hiszen itt profiskodott a kétezres évek elején Szekeres Csaba. Gianni Savio irányításával a csapat rendszeres résztvevője a Giro d’Italiának (1996 óta huszonegy alkalommal lehetett ott a rajtnál), amelyen eddig tizenöt szakaszgyőzelmet és három hegyi pontversenyt is nyert.

 

 

Nem kérdés: Belletti 2018-as sikere óta az Androni kedvenc versenyeik közé került a Magyar Kör. Az olasz klubnál ezúttal is nagy volt a „mozgás”, a tizenhárom profi győzelemmel zárt 2020-as csonka szezon után összesen kilenc távozója volt a csapatnak, négyen is – köztük a Tour de Hongrie-győztes Manuel Belletti – Dina Márton és Fetter Erik klubjában, az Eolo-Kometában folytatjál a pályafutásukat.

 

 

Érkezőkben sincs hiány, nyolc új kerékpáros kap helyet az együttesben, „új fiú” például a szlovén Ziga Jerman, aki 2017-ben megnyerte a Tour de Hongrie siófoki befutóját. A huszonöt éves átlagéletkorú klubban a rutinos Alessandro Bisolti (36) és a Movistartól érkező Eduardo Sepulveda (29) mutathat példát a fiataloknak, megannyi Grand Tour-részvétellel és nagy győzelmekkel a lábakban.

 


Ilyen mezben láthatjuk 2021-ben az olasz csapat menőit

 

A 42. Tour de Hongrie nemzetközi kerékpárversenyre 2021. május 12. és 16. között kerül sor.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo