fbpx

Tour de Hongrie: Jön a triplázó szakaszgyőztes csapata!

Íme, a 2021-es Tour de Hongrie újabb csapata: egy erős Pro Team Olaszországból, jó néhány rutinos Giro d’Italia-menővel, no és az elmúlt esztendő háromszoros Tour de Hongrie-szakaszgyőztesével, Jakub Mareczkóval!

Két évvel ezelőtt – akkor még Neri Sottoli-Selle Italia-KTM néven – a klub Giovanni Visconti vezetésével a viadal irányítói közé tartozott a Tour de Hongrie-n. Tavaly – immár Vini Zabu-KTM – néven két Top10-es eredménnyel vett részt a Magyar Körversenyen az olasz klub. A Vini Zabu 2021-ben is eljön hozzánk!

Egy újabb Pro Team nevezése vált hivatalossá a 41. Tour de Hongrie küzdelmeire: a lengyel származású, olasz színekben szereplő Jakub Mareczko nevével fémjelzett Vini Zabu – a háromszoros Tour de Hongrie-szakaszgyőztes a megszűnő CCC Team után igazolt át, két év után tulajdonképpen visszatért a Vini Zabuhoz. A patinás olasz együttes 2009 óta íródó történetében jó néhány igazi nagymenő megfordult soraiban, tekert a klubban a 48-szoros(!) Grand Tour-szakaszgyőztes olasz Alessandro Petacchi, a Giro d’Italia-győztes olasz Danilo Di Luca, az ugyancsak Olasz Körverseny-győztes olasz Stefano Garzelli, a Giro-negyedik olasz Dario Cioni, a Német Körverseny-győztes német Patrik Sinkewitz, a Giro-szakaszgyőztes olasz Luca Mazzanti, a kétszeres Giro d’Italia összetett negyedik olasz Andrea Noé, a kétszeres Tour de France-szakaszgyőztes olasz Filippo Pozzato, a kétszeres Giro-etapgyőztes Giovanni Visconti, sőt, két esztendő erejéig a Tour de Hongrie címvédője, az olasz Manuel Belletti is.

 

Napjainkban az olasz Marco Frapporti a csapat rangidőse, s egyben a legtapasztaltabb versenyzője is. Pályafutása során már hétszer vehetett részt a Giro d’Italián, de járt már nálunk is, két éve, még az Androni színeiben szakasz harmadik helyezése is volt a Magyar Körversenyen. A csapat elsősorban az olasz versenyzőkre épít, de a tizenhárom hazai kerekes mellett egy svájci, egy brit, két holland, egy luxemburgi, egy panamai, egy lengyel és egy szerb versenyzőt is soraiban tud.

A zöld mezes Mareczko három szakaszt nyert 2020-ban a körversenyünkön

A Vini Zabu-KTM rendszeres résztvevője hazája körversenyének, a Giro d’Italiának, így lesz ez 2021-ben is. Ez azt jelenti, hogy a Vini Zabu első sora a Tour de Hongrie-val egyidőben zajló Olasz Körversenyen szerepel majd, de biztosak lehetünk benne, hogy a többiek is bizonyítani akarnak, s erre lesz nálunk lehetőségük!

A 42. Tour de Hongrie nemzetközi kerékpárversenyre 2021. május 12. és 16. között kerül sor, az eseményen huszonkét csapat 132 kerékpárosa állhat rajthoz.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo