fbpx

Tour de Hongrie: jön a BORA-hansgrohe!

Egészen friss a hír, villámgyorsan alakultak a héten az események. A májusra tervezett Norvég Körverseny szervezői a hét elején jelentették be, hogy a koronavírus-járvány miatt őszre halasztják az eseményüket. A Tour de Hongrie versenyigazgatója, Szilasi László azonnal megkereste azokat a topcsapatokat, amelyek a norvég viadalra neveztek, s felkínálta a lehetőséget. A BORA-hansgrohe nem is késlekedett a válasszal: az egyik legnagyobb szurkolótáborral rendelkező együttes, a sportág szupersztárjának, a szlovák Peter Sagannak klubja eljön a Magyar Körversenyre!

 

 

Arra sajnos nincs esély, hogy a háromszoros világbajnok klasszis nálunk induljon, hiszen csapata az éppen akkor zajló Giro d’Italiára nevezte, de ha minden igaz, nem maradunk Sagan nélkül, eljön fivére, a szlovák bajnoki trikós Juraj Sagan a körversenyünkre.

 

A háromszoros világbajnok Peter Sagan

A BORA-hansgrohe története már több mint egy évtizedes, 2010-ben alakult Team NetApp néven, kontinentális csapatként, de már az első versenyszezon utánn egy szinttel feljebb léhetett, 2011 és 2016 között prokontinentális besorolással versenyezhetett. A legmagasabb szintre 2017-ben lépett, s azóta, immár Bora-Hansgrohe néven, World Teamként szerez sok-sok örömöt szurkolóinak.

 

A 2019-es Tour de Hongrie prológjának győztese, Jan Barta

Ami a klub menőit illeti, egy jó ismerősünk, a 2019-es Tour de Hongrie prolgója után sárga trikós cseh Jan Barta nyolc szezont töltött a német klubban, de nem ő ebben a rekorder, három olyan bringás is van a csapatban (a német Schillinger, az olasz Benedetti és a német Schwarzmann), aki a kezdetektől a mai napig a német együttesben teker.

 

 

Igazán jó befektetés volt a német Pascal Ackermann, de még inkább Peter Sagan 2017-es leigazolása, ez a duó az ír Sam Bennettel kiegészülve zsinórban szállította a Borának a győzelmeket. 2021-re a holland Wilco Kelderman személyében egy erős összetett menővel erősödött a BORA-hansgrohe egyébként sem gyenge sora.

 

 

Azt talán mondani sem kell, hogy a német sztárcsapat első ízben versenyez majd Magyarországon…

A 42. Tour de Hongrie nemzetközi kerékpárversenyre 2021. május 12. és 16. között kerül sor, az eseményen huszonkét csapat 132 kerékpárosa állhat rajthoz.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo