fbpx

Tó-vidék Fesztivál 2011: kerekező kerékpáros kalandtúra a Tisza-tó körül

2011-ben második alkalommal kerül megrendezésre a Tó-vidék Fesztivál. 2010-ben Sarud Község Önkormányzata Európai Uniós pályázati forrásból, hagyományteremtő szándékkal szervezte meg az eseményt, az idei fesztivál főszervezője a Wesselényi Miklós Szabadidős Egyesület. 2011. augusztus 5. és 7. között a sarudi strandon, a Tiszta-tónál igyekeznek majd felhívni a lakosság és a Tisza-tó turisztikai régióban nyaralók figyelmét a vidéki életmód fenntarthatóságának jelentőségére.

Tó-vidék Fesztivál 2011: kerekező kerékpáros kalandtúra a Tisza-tó körül

Tó-vidék Fesztivál 2011: kerekező kerékpáros kalandtúra a Tisza-tó körül

A fesztiválon a környezetbarát megoldások bemutatása, a témába vágó előadások mellett a vendégek hasznos információkhoz juthatnak mindennapi életük környezettudatosabbá tételéhez. Szakmai és civil szervezetek programjain, interaktív foglalkozásain ismerkedhetnek meg a vidéki életmód fenntarthatóságának fortélyaival.

A fesztivál fontos eleme a Tisza-tó értékeit, a  helyi közösségek fontosságát bemutató „Tó-vidék kerekező” kerékpáros kalandtúra a tó körül, valamint az „Csodálatos vízi karaván”  csónakos kalandtúra a Tisza-tavon.

A Tó-vidék Fesztiválon helyi termelők és környékbeli kézművesek termékeiből találnak széles kínálatot a látogatók. A három napos esemény hangulatát számos ismert hazai együttes és fellépő gazdagítja.

A fesztiválon egy, a megszokottól eltérő szemléletű esélyegyenlőségi szolgáltatással is találkozhatnak: a rendezvényen a látogatók körében végzett kérdőíves felmérést vakok fogják végezni.

További információk:
http://www.tovidekfesztival.hu

http://www.tovidekfesztival.hu/jatekok-kalandok/to-videk-tekergo

Forrás: Tó-vidék Fesztivál sajtóközlemény

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo