fbpx

Szombaton a Mátrában veszi kezdetét a Gravel Magyar Kupa! (a helyszínen is lehet nevezni)

Április 13-án a Mátrában kezdődik a Bianchi Gravel Magyar Kupa, ahol hazánk legmagasabb hegységében 115 km vár a hosszú távon indulókra, míg a rövid távosoknak 70 km-t kell teljesíteni. Bár az előnevezés már lezárult, de szombaton a helyszínen is lehet még nevezni, így ha valaki kedvet kapna az induláshoz bátran utazzon el szombat reggel Parádsasvárra.

Már beszámoltunk arról, hogy tavaly év végén megalakult a Magyar Kerékpáros Szövetségen belül a gravel szakág, melynek köszönhetően 2024-től már Gravel Magyar Kupasorozat versenyein indulhatnak a legdinamikusabban fejlődő és óriási népszerűséggel rendelkező szakág bringásai. A tavaly még KLND néven futó gravel sorozat lépett elő az első számú (és egyetlen) gravel sorozattá hazánkban, mely idén már Bianchi Gravel Magyar Kupra névre hallgat. Ehhez kapcsolódóan több fejlesztés történt a sorozatban a biztonság és pályajelölés terén, ezenkívül a sorozatban az összetettet vezetők megkülönböztetett mezt kapnak és alapvetően az egész szabályrendszer a nemzetközi szabályokat követi a magyar viszonyokhoz igazítva.

Bianchi Mátra Gravel

 

Az 5 futamból álló sorozat 1. versenyét április 13-án rendezik a Mátrában, ahol tökéletes kerékpáros idő fog várni az indulókra. A hosszú távot teljesítők 115 km-t míg a rövid távosok 70 km-t fognak bringázni, természetesen mindkét távon komoly mennyiségű szintet kell majd legyűrni hiszen a Mátra hazánk legmagasabb hegysége. A versenyről további információkat a sorozat honlapján találtok, melyet ide kattintva értek el: Bianchi Mátra Gravel

Ha valaki kedvet kapott az utolsó pillanatban az induláshoz akkor még semmi sincs veszve hiszen a helyszínen is lesz lehetőség a nevezésre.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo