fbpx

Szigorítások: Kerékpározni továbbra is szabad!

Sajnálatos, hogy a koronavírus-járvány miatt számos szigorítást kell bevezetni Magyarországon, ami számos sportolási lehetőséget is érint. Viszont van egy jó hírünk, egy biztos, kerékpározni továbbra is szabad lesz.

Hétfőn jelentette be Magyarország miniszterelnöke, hogy szerdától komoly szigorítások várhatóak hazánkban, amik az élet minden területét érintik, köztük a sportot is. Kijárási korlátozást vezetnek be este 8 és reggel 5 óra között, a szabadidős létesítményeket be kell zárni, az amatőr csapatsport tilos lesz, a sportmérkőzéseket zárt kapuk mögött lehet megtartani, viszont szabad téren az egyéni sportolás megengedett lesz. Számunkra, kerékpárosok számára a mondat legutolsó része a fontos, ami egyértelműen ránk vonatkozik, hiszen a kerékpározás többségében egyéni kültéri sport, ami az előzetes bejelentés alapján engedélyezett lesz.

Természetesen mint közlekedési forma továbbra is ajánlott lesz a kerékpározás a többi közlekedési móddal szemben, hiszen az autókkal ellentétben komoly környezeti és forgalmi terhelés nélkül tudunk a járvány szempontjából biztonságban eljutni A-ból B-be. Persze érkezik a tél és a rossz idő, de aki kellő rutinnal rendelkezik és megteheti továbbra is kerékpárral közlekedjen ebben a pandémiás időszakban.

Jó pár kérdés még nem tisztázott a szigorítással kapcsolatban (még meg kell várni a Magyar Közlönyben megjelenő rendeletet), nem tudni, hogy például lehet-e zárt kapus kerékpárversenyeket rendezni télen, ami a cyclo-cross versenyek szempontjából lenne fontos, mert az előzetes bejelentésben mérkőzésekről van szó (mintha más sportok nem is léteznének… – szerk.) és jó kérdés, hogy ezt a labdajátékokon kívül másra is kiterjesztik-e. Ezenkívül az amatőr csapatsport kifejezés is érdekes lehet, mert a kerékpározásnak szigorúan véve csak kis része csapatsport. Az utánpótlás edzések kérdése is felmerül, mert egyelőre még az sincs tisztázva.
Ma estére várhatóan okosabbak leszünk.

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo