fbpx

Szellembringák a velodromban

A zuglói Millenáris Velodrom nyílt napja 2009. február 25-én egy szellembringákról és a pesti kerékpározásról szóló dokumentumfilm ingyenes premierjével, egy kiállítás megnyitójával, valamint forró teával és jó hangulattal vár szeretettel mindenkit.

Szellembiciklik Budapesten – Balla Sándor Botond (SZFE) filmje

Kiss János József kerékpárost 2008 áprilisában halálra gázolta egy kamion a Kőbányai út és a Horog utca sarkán – neki állít emléket a 20 perces alkotás, amely baleset utáni szellembicikli-állításból kiindulva dolgozza fel a budapesti biciklizés jó és rossz oldalait. A filmben megszólal az elgázolt bringás édesanyja, valamint Hegedűs D. Géza színművész, Németh Juci énekesnő, Till Attila showman, Sinya és Potter a futárszíntérről, László János, a Magyar Kerékpárosklub elnöke, Parti András olimpikon és sokan mások, akik a városban bringáznak. Minden utcán közlekedő ember számára ajánlott megtekinteni és megfontolni a benne elhangzottakat.


Kerékpáros művészeti pályázat – kiállítás a pályaművekből

HungaroMania – http://hungaromania.deviantart.com

2008 őszén a deviantART művészeti weboldal HungaroMania nevű magyar közössége bringás művészeti pályázatot hirdetett, melyre rengeteg pályamunka érkezett. A februárban nyíló kiállításon a 60 pályamű legjobb 15 alkotását nézheted meg a patinás velodrom falain.

A rendezvényre a belépés ingyenes, a most megnyíló állandó kiállítás a szerdai és szombati nyílt napokon tekinthető meg ingyenesen.

Program:

Pályanyitás: 2009. február 25. szerda 16:00 (bringapóló is várható!)
Étel-ital: 17:00-tól
Kiállítás megnyitó: 18:00
Filmvetítés: 19:00

Helyszín:

Millenáris Velodrom
Budapest, XIV. Szabó József u. 3. (a Récsei Center mögött)
http://velodrom.hu

Millenáris Velodrom:

A Millenáris Velodrom Európa legrégebbi kerékpárpályája, a Milleniumra épült. 1897-ben itt rendezték az első nyilvános hazai futballmérkőzést, 1928-ban pedig a kerékpáros világbajnokságnak adott otthont. A 112 éves, Hajós Alfréd tervei alapján a húszas években átépített pálya szerdán 16 és 21, szombaton 10 és 15 óra között nyitva áll bárki előtt, a belépés ingyenes. Bár az épület kerületi védettséget élvez, a korábbi Nemzeti Sporthivatal elbonthatóként, területét magánbefektetőknek átadhatóként, hasznosíthatóként jelölte meg. Ez a magyar sport bölcsőjének pusztulásával fenyeget.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások