fbpx

Százszámra lepték el az amatőr bringások Szekszárd utcáit

Az elmúlt napokban igazi bringás fesztivál volt Szekszárdon, a Gemenci Nagydíj és a kritérium gála mellett szombaton került sor a T-Mobile Szekszárdi Kerékpáros Nap eseményeire, melyek a biztonságos kerékpározás és az egészséges életmódra ösztönzés jegyében teltek. Az egész napos rendezvénynek sok száz aktív résztvevője volt, a kicsiket természetesen szüleik, nagyszüleik is elkísérték.

gemenci4_1

Reggel a T-Mobile Természetjáró Kerékpáros Túrával kezdődött a program, melyet három távra írtak ki a szervezők. A legnépszerűbb a 35 kilométeres középtáv volt, melyet több mint félszázan teljesítettek. A zártpályás kritériumversenyre, a gyermekfutamokra a fiatalokat várták a rendezők, a 6-15 éveseknek kínáltak versenyzési lehetőséget. A BringaSuliban KRESZ táblákkal felszerelt ügyességi pályán kerekezhettek a legkisebbek, szakavatott segítők jelenlétében. Akinek pedig technikai problémája akadt, azonnal kopoghatott a Bringaszerviz jelképes ajtaján, mesterkezek várták az apróbb javításokkal. A résztvevők és a győztesek különféle jutalmakban részesültek.

gemenci4_2

A délutáni T-Mobile Kerékpáros Demonstráció alkalmával egy komolyabb hazai mezőnynek is beillő, több mint százfős sokaság, köztük kicsik-nagyok „tették a kereket” a rendőri felvezetés mögött. A felvonulás célja ezúttal nem a megméretés, hanem a biztonságos kerékpározásra, a kerékpárutakra, az egészséges életmódra való felhívás volt.

gemenci4_3

Forrás: Gemenci Nagydíj sajtóközlemény

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo