fbpx

SKS AIRKOMPRESSOR COMPACT 10.0 műhelypumpa

Kompakt méretű és kedvező árú műhelypumpa, ami hozza az SKS-nél megszokott német minőséget. Maximális nyomásként 10 bart tud a SKS AIRKOMPRESSOR COMPACT 10.0, amivel gyakorlatilag minden kerékpárfajtához használható.

Az SKS AIRKOMPRESSOR COMPACT 10.0 a gyártó ECO kategóriájához tartozik, azaz a kedvező árú gazdaságos modellek közé, melyet a rekreációs céllal kerékpározóknak ajánlunk. A nevéből adódóan sejthető, hogy kisebb méretű, mint a nagytestvérek, az AIRKOMPRESSOR COMPACT 60 cm-es magassággal és ehhez 385 cm³ lökettérfogattal rendelkezik, amivel még gyorsan felfújható a kerékpárunk gumija.

Minőségi nyomásmérőt kapunk ehhez a modellhez, amiről könnyen leolvashatjuk, hogy éppen mekkora nyomás van a gumiban. A talpa erős műanyagból készül, ami jó stabilitást ad a pumpának használat közben. A 80 cm-es tömlő elegendő a legtöbb helyzetben, bármilyen kerékméret esetén elérjük vele a szelepet. A fogantyúk műanyagból készültek és az ember kezéhez tervezték őket, melynek köszönhetősen kényelmes fogást adnak pumpálás közben.

Az SKS ennél a pumpánál is az “MV Easy” multiszelepes megoldást alkalmazza, mely az összes szeleptípussal kompatibilis, legyen szó autó- vagy szingó szelepről vagy esetleg teljesen más fajta szelepről. Ez a fej nagyon stabilan tartja a szelepet, nagy nyomásnál sem ugrik le a szelephosszabbítóról sem.

Teszt tapasztalatok:

– Könnyen lehet vele felfújni a kerékpárgumik többségét, kicsit mélyebbre kell hajolni vele, mint egy átlag pumpánál.
– A tesztelt pumpák között az átlagnál kicsit kevesebb mennyiségű levegőt fúj ki egy nyomásra, a 25-ös teszt szingó gumiba 20 pumpálásra 4,8 bart fújt.
– 8 barig könnyen lehetett lenyomni a pumpát (85 kg-s férfi esetén), az ígért 10 bart is tudta kisebb erőfeszítésre, viszont 8 barnál már érezhető volt a fogantyú rugalmassága és efölött hajlott a pumpa.
– A fej 10 barnál is stabilan tartotta a szelephosszabbítós szelepet, mellyel a legjobb volt a teszten.

Összegzés:

Kedvező árú pumpa, amivel a kerékpárgumik többségét könnyedén fel lehet fújni, egyedül a magasabb nyomású országúti, pálya, időfutam gumik jelentenek neki kihívást (ha olyan gumit használunk akkor érdemes megvenni az AIR-X-PLORER 10.0 modellt), viszont a modern országútikat csak is 6-7 barra kell fújni, azokhoz tökéletes. A legtöbb gyártóval ellentétben a fej nagyon stabil, a szelephosszabbítót is minden gond nélkül tartja 10 baron, mely jól mutatja, hogy igazán minőségi tervezés.

Ajánlott fogyasztói ár: 14 990 Ft
További információkért kattints ide.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo