fbpx

SKS AIR-X-PLORER 10.0 műhelypumpa

Kényelmes és hatékony, ezzel a két szóval lehetne legjobban jellemezni az SKS AIR-X-PLORER 10.0 műhelypumpáját, ami 10 baros maximális nyomásával szinte minden kerékpárfajtához használható.

Az SKS AIR-X-PLORER 10.0 egy minőségi műhelypumpa, amit arra terveztek, hogy gyakorlatilag bármelyik kerékpár gumijait kényelmesen fel tudjuk fújni vele. A fém talp nagy stabilitást ad, nem inog a pumpa nagy nyomás mellett sem pumpálás közben. A fogantyúk ergonómikusak és jól tapadnak, ezért kényelmes fogást biztosítanak a gumik felfújása közben.

Az SKS egy nagy pontosságú nyomásmérővel szerelte fel az AIR-X-PLORER 10.0-t, amin jól láthatjuk, hogy éppen mennyi nyomás van a gumikban. További extra a hosszú, 120 cm-es tömlő, amivel a távolabbi helyekre is el tudunk érni, nem kell feltétlenül annyira nagyon közel lennie a pumpának a kerékpárhoz pumpálás közben.

A 71 cm magas pumpa 476 cm³ lökettérfogattal rendelkezik, mellyel egyszerre sok levegőt tudunk fújni a gumiba, azaz gyorsabban fel tudjuk fújni vele a kerekünket, mint egy átlag pumpával.

 

A fejkialakításról is érdemes említést tenni, ugyanis az SKS az egyik legjobb ebben a piacon, a dupla nyílással rendelkező fej  minden szelepfajtával (auto, szingó/presta és hagyományos/dunlop) szeleppel kompatibilis, ráadásul nagyon stabilan tartja a szelepet, ezért nagy nyomásnál sem ugrik le.

Teszt tapasztalatok:

-Könnyű és kényelmes vele felfújni a kereket, nem kell mélyre hajolni pumpálás közben.
– A tesztelt pumpák között átlagos mennyiségű levegőt fúj ki egy nyomásra, a 25-ös teszt szingó gumiba 20 pumpálásra 6 bart fújt.
-8 barig könnyen lehetett lenyomni a pumpát (85 kg-s férfi esetén), de az ígért 10 bart is tudta kisebb erőfeszítésre, viszont 10 barnál már kicsit érezhető volt, a fogantyú rugalmassága.
-A fej 10 barnál is stabilan tartotta a szelephosszabbítós szelepet, mellyel a legjobb volt a teszten.

Összegzés:
Szinte az összes kerékpárfajtához hibátlanul használható legyen szó országútiról, mtb-ről, túra kerékpárról vagy városi bringáról – egyedül a nagy nyomású pálya- és időfutam szingók jelentenek kihívást számára – mindegyiket gond nélkül fel tudjuk fújni vele. Kényelmes, stabil, minőségi termék.

Ajánlott fogyasztói ár: 19 990 Ft
További információkért kattints ide.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo