fbpx

Sikerrel tért vissza a Móri Karika jótékonysági kerékpártúra

Három évnyi kihagyás után május 28-án ismét megrendezték a Móri Karika jótékonysági kerékpáros teljesítménytúrát, ahol 25 km-es és 50 km-es távokat teljesített a több mint 100 induló.

A koronavírus nehéz évei után az idei évben visszatért a Móri Karika, amit immáron 14-edszerre rendeztek meg a Vértes és a Bakony közti völgyben elhelyezkedő Mór városából indulva. A rendezvényt az Acél Vakond Cycling Team, Mór Város Önkormányzata és a főszervező Hegyi Pál élesztette újjá, a 3 éves kényszerszünet nem törte meg a rendezvény lendületét, a 25 km-es és az 50 km-es távokat 115 fő teljesítette. A Móri Karika idén sem vesztette el a jótékonysági jellegét, ugyanis a  nevezési díjjal a Cortex Alapítvány az Agysérültek Rehabilitációjáért és a Móri Városi Közművelődési Alapítványt támogatták az indulók, cserében a Cortex Alapítvány tagjai segédkeztek a túra mindkét frissítőpontján.

Az idei évben a gyerekek számára külön programokkal készültek a szervezők, a túra után gyerekversenyen próbálhatták ki magukat a kicsik, ahol minden részvevő oklevelet és ajándékcsomagot kapott a gyerekek legnagyobb örömére. A nevezéssel a jótékonykodáson túl egy tombolasorsoláson is részt vettek az indulók, ahol a támogatók által felajánlott nyereményeket sorsolták ki.

A túrán a legkisebbektől az idősekig minden korosztály képviselte magát és a szervezők díjazták a legfiatalabb és a legidősebb indulókat. A legfiatalabb lány induló a 2016-os születésű Menyhárt Dorka volt, míg a legfiatalabb fiúként a 2015- ös születésű Hegyi Marcell (Acél Vakond Cycling Team) teljesítette a 25 km-es távot. A legidősebb női indulóként Ertl Ferencné (73 éves) vett részt a túrán, a legidősebb férfi pedig a Horváth Tibor (76 éves) volt.

 

A főszervező, Hegyi Pál üzenete a rendezvény után, hogy “Köszönet a támogatóknak,nélkülük ez nem ment volna!” és “Jövőre mindenki hozzon magával +1 főt!”.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások