fbpx

Schneider Gábor a cyclocross vb magyar résztvevője…

A magyar kerékpársport bölcsője, Szekszárd, valamint a korábbi bajnok, Schneider Gábor is feltűnt a koksijdei cyclocross világbajnokság közvetítésében a belga Sporza adásában… Hogy is volt ez?

Történt, hogy 1994-ben a belga  Paul Herygers és a holland Richard Groenendaal csatáztak a világbajnoki címért. A vb-n a szekszárdi Schneider Gábor is indult, aki lekörözés közben szinte észre sem vette  Groenendaalt, aki még taszított is rajta egyet előzés közben. Amikor viszont Herygers utolérte, neki vezetett kicsit a célegyenesben az utolsó kör megkezdése előtt, abban reménykedve, hogy megússza a kiszólítást. Sikerült is befejeznie így a vb-t, viszont ami sokkal fontosabb, talán még abban is volt szerepe, hogy a belga utolérte a hollandot, s ő nyerte a szivárványszínű trikót.

Schneider Gábor

A belga Sporza stábja egy geggel készült ezzel kapcsolatban az idei vb-re, ugyanis a belgiumi versenyt éppen  Groenendaal és Herygers közvetítette. Jól példázza mennyire fontos esemény arrafelé a cyclocross világbajnokság, ugyanis a Sporza egy forgatócsoportot küldött Szekszárdra, hogy filmet készítsenek az azóta utánpótlás szakvezetőként is tevékenykedő Schneider Gáborral, ezzel meglepve a kommentátorokat: Hogyan is élte meg a lekörözött magyar versenyző kettejük csatáját…
A videó Schneider Gábor eredeti hangjával IDE KATTINTVA érhető el a Sporzán.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo