fbpx

Rudy Project Protera Plus fejvédő

A Rudy Project Protera Plus enduro, trail felhasználásra termett! Az olasz gyártó védelmi technológiákban minden tudását beletette ebbe a fejvédőbe, tripla In-Mold szerkezet, megnövelt halánték- és tarkóvédelem, WG11 tesztelt, mindamellett kényelemben is elsőrangú a Protera Plus. Ezenfelül több olyan extra funkcióval vértezték fel ezt a sisakot, ami az extrémebb felhasználás során rendkívül hasznos, mint például a sok fokozatban állítható napellenző vagy a goggle szemüvegpánt rögzítő.

Az elmúlt időszakban az MTB világából láthatóan nagy szeletet vágott ki magának az all mountain, trail, enduro bringázás, ami a kerékpáron kívül ruházatban, kiegészítőkben és fejvédőben is speciális eszközöket igényel. A Rudy Project ezt felismerve a felhasználás igényeinek megfelelően tervezte meg a Protera Plus-t, ami gyorsan népszerű lett az enduro és trail bringások körében.

A keményebb felhasználás nagyobb védelmet igényel, vagy akár mondhatjuk azt is, hogy a lehetőségekhez mérten a maximális védelemre van szükségük a bringásoknak ezekben a szakágakban, ezért a Rudy Project különösen odafigyelt arra, hogy egy extrán biztonságos fejvédőt tervezzen. Így lett a Protera Plus tripla In-Mold szerkezetű, ahol a felső héjon túl, alul és hátul is található egy-egy héj az EPS habon, melyek egy igazán erős egységet alkotnak. A felhasználás miatt szükséges a fokozott védelem, ezért a halántéknál és a tarkónál is jobban leér a fejvédő, ezzel is védve az érzékeny részeket. Fontos, hogy a Protera Plus megfelel a WG11 tesztnek. A CEN TC 158/WG11 biztonsági minősítést az Európai Szabványügyi Bizottság (European Committee for Standardization) fejlesztette ki, és kifejezetten a fejvédők érintőleges (szögben érkező) behatásokkal szembeni energiaelnyelési tulajdonságait méri, mely nagyon fontos a fejvédelem során.

A Rudy Project fejvédőknél mindig fontos szerepet játszik a kényelem, ez a Protera Plus-nál sincs másképp. A modell megkapta az Airframe szivacsozást, ahol egy hálós elemre vannak rögzítve a szivacsok, amik így menet közben is tudnak száradni és ennek köszönhetően sokkal lassabban telnek meg izzadsággal. A szivacsok cserélhetőek és tisztíthatóak, sőt kétféle szivacsozás jár a Protera Plus-hoz, egy rovarhálós és egy normál, ki-ki ízlése szerint azt használhatja, ami számára a megfelelő. A megfelelő szellőzésről a 18 nagy méretű szellőzőnyílás gondoskodik, hiszen a trail, enduro rider fejének is szüksége van hűtésre.

A kényelem és a védelem szempontjából is lényeges, hogy a fejvédő jól illeszkedjen a viselője fejére, ezért a Rudy Project az RSR9 racsnis tarkórögzítése használja a Protera Plus-ban, a hátul található tekerő segítségével a fejkörméret állítható, míg a sisak belsőjéből tudjuk a rendszer magasságát is szabályozni, ezzel teljesen személyre szabva a fejvédőt. A pántok hossza is teljes egészében beállítható, melyben nagy segítségünkre van a Divider Pro csat, gyakorlatilag bárki fejére könnyedén be lehet vele állítani a pántrendszert. Nem elhanyagolható, hogy cserélhetőek az állhevederek, ami leginkább tisztításnál jön jól.

Az állítható napellenző ebben a kategóriában már alapkelléke az enduro és trail sisakoknak, így természetesen a Protera Plus is tudja, viszont több lépcsőben tudjuk állítani a napellenzőt, így mindenki az ízlése, időjárás vagy éppen a felhasználás szerint állíthatja be a masszív napellenzőt. A napellenzőt felhajtva tudjuk alátenni a goggle szemüvegünket (ha éppen nem a szemünkön van) és hátul a pántját a direkt az erre a célra kialakított rögzítő alá tudjuk tenni, mellyel biztosan nem fog felcsúszni a pánt ha a szemüveg használaton kívül van, praktikus megoldás.

 

Ajánlott fogyasztói ár: 49 900 Ft

A Protera Plus két méretben és többféle színben kapható, érdemes megnézni őket a Rudy Project honlapján.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo