fbpx

Rudy Project Crossway trail sisak

A Crossway a fejvédő piac egyik legkönnyebb trail sisakja, ennek ellenére a védelem tekintetében is kiválóan teljesít. Ár-érték arányban a legjobbak közé tartozik, technológiák sokaságát zsúfolta bele a Rudy Project. Az erős szerkezet mellett olyan technológiákat találunk benne, mint a menet közben gyorsan száradó Airframe szivacsozás vagy az RSR10S fejlett tarkórögzítés. Ha egy könnyű, kényelmes MTB sisakot keresel akkor a Rudy Project Crossway-t mindenképpen érdemes számításba venni.

A Crossway tervezésekor a Rudy Projectnek az volt a célja, hogy egy sportos, de vagány kinézetű, biztonságos és kényelmes sisakot hozzanak létre, ami a terepen többféle felhasználás során is megállja a helyét. A Crossway nem kérdés, hogy a trail fejvédő dizájnjával a trail bringásokat is megszólítja, de ugyanúgy alkalmas klasszikus XC felhasználásra, de akár a túrázók is szeretni fogják és városban is bátran viselhetjük.

A megnövelt halánték- és tarkóvédelem miatt nagy biztonságot nyújt, amit a fejlett EPS In-Mold-technológia tesz teljessé. A külső, polikarbonát héjt közvetlen az ütéselnyelő EPS habrétegbe injektálják, ezen megoldás eredménye egy drasztikusan merevebb héjszerkezet, amely miközben kiemelkedően jó ütésálló tulajdonsággal rendelkezik, tömege nagyon alacsony marad, ez a megoldás a kiváló védelmet biztosít a mechanikai behatásokkal szemben, de rendkívül jól oszlatja el a mozgási energiát, mielőtt az a sisakot viselő fejére hatna.

A szellőzés kiemelten fontos a terephasználatra szánt fejvédőknél, hiszen az alacsony sebesség miatt alapvetően kisebb intenzitású levegő éri a sisakunkat, ezért a Rudy Project 23 szellőzőnyílást és köztük szellőző csatornákat alakított ki a Crossway-ben, melynek köszönhetően kiváló szellőzésű ez a sisak. Emellett Airframe szivacsozás került a fejvédőbe, ami hálós elemekre rögzül a sisakban, ezáltal a másik oldalán keresztül menet közben képes száradni, melynek köszönhetően sokkal lassabban telnek meg a szivacsok így izzadsággal és optimális esetben elkerülhető, hogy az arcunkra csöpögjön az izzadság. A szivacsozás bogárhálót is tartalmaz, mely távol tartja fejünktől a méheket, darazsakat és a hasonló szúrós rovarokat. Azt már valószínűleg említeni sem kell, hogy a szivacsok kivehetőek és moshatóak.

A kényelem másik fontos eleme, hogy nyomáspontmentesen, jól illeszkedjen a sisak a fejünkre, ezért a Rudy Project az RSR10S fejlett tarkórögzítő rendszert alkalmazta a Crossway-ben, melynek magassága vertikálisan és horizontálisan is állítható. Hátul a jó fogású tekerő segítségével tudjuk a fejünk körméretére állítani a sisakot. Elöl egy integrált napellenző található a Crossway-en, ami a napon kívül az ösvényekre belógó vékonyabb ágaktól, gallyaktól is megvédi az arcunkat.

A láthatóság is fontos szempont volt a Crossway tervezésekor, ezért a sisak hátuljára fényvisszaverő matricákat helyeztek el, amik sötétben javítják a láthatóságunkat. Ezenkívül elérhető jól látható, fluo színekben is a Crossway, melyek nappal is messziről jól észrevehetőek.

Ajánlott fogyasztói ár: 37 901 Ft

További információk (színválaszték és méretválaszték) a Rudy Project honlapján.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo