fbpx

Rivaldafény és konfettieső volt a munkába tekerők jutalma

Vörös szőnyeg, tapsvihar, villanó vakuk és konfettieső fogadta a BAM! kampány utolsó napján munkába kerékpározókat. A Magyar Kerékpárosklub aktivistái a Gellért téren az Oscar-gála szupersztárjainak kijáró ünnepléssel köszönték meg a kerékpárral közlekedőknek, hogy a közlekedés leggyorsabb, legolcsóbb és leginkább környezetbarát formáját választják napról napra. A kerékpáros szupersztárok boldog mosollyal és jogosan bezsebelt elismeréssel – „Köszönjük, hogy bringázol!” – suhantak tovább.

Rivaldafény és konfettieső volt a munkába tekerők jutalma

Rivaldafény és konfettieső volt a munkába tekerők jutalma

Az idei takarékos BAM! minimál kampánynak 7 ezer résztvevője volt, akik összesen 76 ezer alkalommal 1 millió km-t tekertek a munkába. Ennek köszönhetően közösen 23 millió forintnyi benzinpénzt spóroltunk és 200 ezer kilogramm széndioxid kibocsátásától kíméltük meg a légkört.

A Magyar Kerékpárosklub BAM! kampányának is köszönhető, hogy egyre többen választják a kerékpárt közlekedési eszközül; a Magyar Kerékpárosklub legfrissebben publikált adatai szerint szeptemberben a 18 év feletti magyar lakosság 49%-a, a Budapesten élők 23%-a használt kerékpárt közlekedésre és/vagy túrázásra a felmérést megelőző két hétben legalább egyszer. Emellett a kutatásból az is látható, hogy folyamatosan nő a kerékpárt gyakrabban, közlekedési céllal használók száma is. A BAM! kampány tavasszal folytatódik.

Forrás és fotó: Magyar Kerékpárosklub; www.kerekparosklub.hu

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo