fbpx

PRO Team tubeless műhelypumpa

Felső kategóriás műhelypumpa számos extrával felvértezve. A PRO Team műhelypumpában egy booster tartály is található, mellyel a tubeless gumikat tudjuk “felrobbantani” a felnire, ezenkívül természetesen normál pumpa üzemmódban is használható. A 11 baros maximum nyomás gyakorlatilag mindenre elég, amit stabil fém talpának és erős fogantyújának köszönhetően ki is tudunk hozni a pumpából.

A PRO Team műhelypumpa már megjelenésében sem hétköznapi, elsőre biztosan az tűnik fel mindenkinek pumpálás közben, hogy megszokotthoz képest fordítva helyezkedik el a légkamra, azaz a pumpa felső részében található. A nagy méretű, stabil fém talp gumírozással is eléggé impresszív hatást kelt és benne a hatalmas légnyomás kijelző is a minőséget sugallja. A fogantyúkat az emberi kéz anatómiájához tervezték, melynek köszönhetően kényelmes vele a pumpálás.

A pumpa két funkciós, át lehet váltani egy karral, hogy éppen normál pumpaként szeretnénk használni vagy a benne lévő booster tartályt akarjuk felfújni, amivel a tubeless gumikat tudjuk “felrobbantani” a felnire. Gyárilag 11 baros maximum nyomást tud (a teszt eredmény lejjebb), ami az időfutam vagy pálya szingók kivételével mindenhez elég, bátran használható MTB, túra, trekking, városi és országúti kerékpárokhoz is. A fejen két nyílást találunk, melyek minden szeleptípussal kompatibilisek, legyen szó autó vagy szingó/presta szelepről.

Teszt tapasztalatok:

– Más vele pumpálni, mint a többi pumpával, kényelmes, de kicsit nagyobb a pumpa ellenállása.
– A tesztelt pumpák között átlagos mennyiségű levegőt fújt ki egy nyomásra, a 25-ös teszt szingó gumiba 20 pumpálásra 5,6 bart fújt.
– 8 barig könnyen lehetett lenyomni a pumpát (85 kg-s férfi esetén), az ígért 11 bart viszont nem tudta, 10,2 barnál már nem tudtuk lenyomni és 9 bar fölött némi rugalmasságot lehetett érezni fújás közben
– A fej közepesen tartotta magát a normál szelepen, viszont a szelephosszabbítóról hamar leugrott ezért ott kellett valaki aki ráfogta.
– A booster üzemmód nem biztos, hogy minden tubeless gumihoz elég lesz, messze nem működik olyan jól mint egy különálló booster tartály.

Összegzés:

Igényes, minőségi műhelypumpa magas áron, ami a műhelyünket díszítheti. Használható bármilyen típusú (MTB, túra, városi, országúti) kerékpárhoz, kellően nagy nyomást el lehet vele érni maximum 10,2 barig. Beépített booster tartály található benne, ami a tubeless gumik felfújásában segíthet, de nem 100 %-os megoldás. Extrémen jól látható a kijelzője. Nagy nyomású országúti-, pálya szingó esetén szelephosszabbító mellett még egy embert segítségül kell hívnunk.

Ajánlott fogyasztói ár: 59 210 Ft
Ha pumpát keresel mindenképpen nézz körbe a Bikepro.hu webshopban.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo