fbpx

Port.hu Balaton Régió Bringafesztivál: a maraton, a gyermekfutamok és a nosztalgia jegyében

A hagyományosnak mondható bringafesztivált immár ötödször rendezte a Balaton-felvidéken a Sportaktív szervezőcsapata. A kerékpározás szerelmesei a Kapolcsi Művészetek Völgye Fesztivállal egy időben, a Port.hu Balaton Régió Bringafesztivál keretében ülhettek nyeregbe. A megmérettetés ezúttal három programban történt.

A versenyek központja a Veszprémtől mintegy 15 kilométerre található Kislődön, a település központjában lévő focipályán volt kiépítve. A több száz résztvevőt végül 29 kategóriában díjazták. A profi bringások mellett az amatőrök, a felnőttek mellett a gyermekek is megtalálhatták a számukra megfelelő programokat.

A 4. Balaton-régió Intersport Maratonon három táv közül választhattak a kerekesek. A szervezők a Balaton-felvidéki – bakonyi verseny alkalmával rövid (20 km), közép (40 km) és hosszú (70 km) távra írták ki a küzdelmeket. A sport abszolút női kategóriát végül Horváth Ágnes (Meditech SC), a férfiak versenyét pedig klubtársa, Bweingartner Balázs nyerte.

A fiatalok a II. Bakony Kupa Gyermekverseny 1 km-es zárt körpályáján tekerhettek. A rendezvény különlegességének a retro, Nosztalgia Futam számított, mely alkalmával régi bringák nyergében, háztömb körül, a környező utcákban mérkőzhettek az igen csak feltűnően beöltözött, jelmezes kerekesek.

A kislődi bringás hétvége alkalmával a sport mellett szerepet kapott a kultúra is, a központi színpadon a környező települések tehetséges művészei, együttesei léptek fel.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo