fbpx

Pesuth Rita és Kropkó Péter a X2S multisport sorozat védnökei

A X2S TEAM sajtótájékoztatóján Tóth Viktor, a csapat vezetője röviden ismertette az idei terveket, a csapat kiemelt versenyzőit, valamint bemutatta az éves támogatókat: Saab Biopower, Garmin, The North Face, Pr Telecom, Router Networking, Yasec, Biorganik. Az idei évre kialakult az a szponzori kör, amelyik tudatosan, a csapat elvei miatt adja a támogatást és a nevét a Cross-to-Save eseményekhez, nemcsak üzleti megfontolások miatt.
x2s_2008_sajto1.jpg
A sajtótájékoztató vezetője, Bíró Ádám bemutatkozott, mint a X2S hangja: ő lesz ebben az évben a versenyek bemondója, hangulatfelelőse. Miután néhány szóban bevezette a X2S idei programját, bemutatta a sorozat két védnökét: Pesuth Rita 6-szoros kick-box világbajnokot – aki gyerekkorában maga is kipróbálta a tereptriatlont, de ma is aktív természetjáró – és Kropkó Pétert, aki a magyar triatlon élet meghatározó és nemzetközi szinten is óriási megbecsülést kivívó személyisége. Péter szakmai szempontból is magasra értékelte a X2S törekvéseit, hiszen az olimpiai triatlon számára is olyan bázist hoz létre ez a versenyforma, amelyből a jövő élvonalbeli sportolói nőhetnek ki.

A csapat tagjai közül Erdélyi Eszter – többszörös magyar bajnok, Európa-bajnok, világkupa győztes – ennek az útnak élő bizonyítéka, hiszen alig két év alatt a világ élmezőnyébe került. Eszter beszélt az idei terveiről, ahol a kiemelt cél a világbajnoki dobogós helyezés. Ugyancsak bemutatkozott Ziskó Balázs és Medgyes Gábor, akik tereptriatlonban a hazai sikereik után készülnek az idei nemzetközi versenyekre, valamint Kis Gyula, aki triatlonban és Szalay Péter, aki hegyikerékpárban képviselik a csapatot hazai és nemzetközi versenyeken.
x2s_2008_sajto2.jpg
A sorozat kiemelt rendezvényei a 3. visegrádi terepfesztivál keretében megrendezésre kerülő ‘The North Face’ és a kőszegi ‘PR Telecom’ nemzetközi tereptriatlon versenyek, valamint a zánkai ‘PR Telecom’ nemzetközi féltávú Ironman verseny. Szinte minden állomáson gyermek- és Garmin kincskereső események színesítik a programot.

A városban tapasztalt hatalmas közlekedési dugó is alátámasztotta a csapat által képviselt értékek egyikét: a városi kerékpározás fontossága már ma is égető kérdés, sem a megoldással, sem a népszerűsítéssel nem lehet tovább várni.

www.3x2s.hu
Fotó: Erőss Elemér, X2S

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások